Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kónya Péter szívesen vonul börtönbe, ha a szobordöntés miatt elítélik

Szerinte, ha vizsgálat indul a szeptember végén a mozgalom által szervezett demonstráció, a szobordöntés miatt, az azt jelenti, hogy a magyar rendőrség enged a politikai nyomásnak.
Kónya Péter szívesen vonul börtönbe, ha Orbán Viktor hungarocellből készített szobrának szeptember 29-i ledöntése okán garázdaságért elítélik - erről hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) elnöke.

Szerinte, ha vizsgálat indul a szeptember végén a mozgalom által szervezett demonstráció, a szobordöntés miatt, az azt jelenti, hogy a magyar rendőrség enged a politikai nyomásnak.

A politikus, aki társelnöke az Együtt-PM szövetségnek, hangsúlyozta, a szeptember 29-i tiltakozás békés kifejezése volt mindannak, amit erről a kormányról gondolnak. Hozzátette, a médiában megjelentekkel ellentétben nem fociztak a fejjel és nem szurkálták a szobor testét. Mint mondta, Dopeman (Pityinger László) rapper rúgott bele a fejbe, mások nem, az emberek a demonstráció hivatalos befejezése után törték le és vitték haza emlékbe a szobor darabjait. Hasonlóan jártak el, mint a tüntetők 1956-ban, a Sztálin szoborral - jegyezte meg.

Kónya Péter szerint ez annál is inkább nem tekinthető furcsának, mert "Orbán Viktor az 50-es évekhez hasonló rendszert épít". A politikus furcsának ítélte, hogy őt személy szerint a garázdaságra felbujtással vádolja egy feljelentő, mert senkit semmire nem szokott felbujtani, vállalja a felelősséget a tetteiért.

Szólt arról is, a demonstráció végéig semmilyen arra utaló jelzést nem kaptak a rendőrségtől, hogy szabálysértést követnének el. Kónya Péter azt is elmondta: hivatalos értesítést sem a feljelentésről nem kaptak, sem arról, hogy bármilyen eljárás indult volna az üggyel kapcsolatban.

Kérdésekre válaszolva hangsúlyozta: nem valósak azok a sajtóhírek, amelyek szerint a Szolidaritás háttérbe szorult az Együtt-PM-en belül. Csupán olyan a politikai helyzet, amely elemzést, új stratégia kialakítását igényli. Szerinte eben a helyzetben egyfajta néppárti jelleget kell adni a szövetségnek. Egyébként pedig a kezdetektől azt vallották, hogy szükséges az összefogás azok között, akik szerint a rezsim leváltása szükséges. Kónya Péter úgy vélekedett, a 2014-es választásig létrejön olyan összefogás, amely garantálni fogja Orbán Viktor leváltását.

Olvasóink írták

 • 4. majzik 2013. november 05. 09:15
  „Negyven egy két éves nyugdíjas Kónya Péter nem csoda, hogy nem szereti Viktort.
  Végül is a ,,szerzett" jogait nyirbálja az állam. Húsz év here- vere után el akarják venni a nyugdíját ?”
 • 3. Pirát 2013. november 05. 08:57
  „2#-es ! szeretné ha elítélnék...és a <moderálva> "politikusok" kikiáltanák rögtön mártírnak ...és rohannának a külföldi sajtóba - vonyítani !”
 • 2. pachakuti 2013. november 04. 21:19
  „Remélem a kedve szerint ítél meg/el a bíróság ezt a derék Szolidaritás harcost. Ha már úgyis szívesen vonulna be, a legkevesebb, ha örömére ítélnek.”
 • 1. Pirát 2013. november 04. 14:23
  „pofázni lehet a saját szájízük szerint, de ! nem a rendőrség, hanem a független magyar bíróság fogja sittre vágni...(esetleg)! Úgy látszik már minden <moderálva> anarchista meg <moderálva> "scucillista" akiket "csínytevéseikért " perbe fognak - már azt óbégatja , hogy koncepciós per áldozata ! <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközileg körözött macedón rablót fogtak Zalaegerszegen

Az informatikusként dolgozó macedón férfit Ausztriában és Svájcban elkövetett fegyveres rablásokért… Tovább olvasom