Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kónyi bikaherepörkölt

Hozzávalók:

8–10 darab bikahere, 2–3 fej nagyobb vöröshagyma, 3–4 gerezd fokhagyma, körülbelül 0,5 deciliter olaj vagy 1–2 evőkanál zsír, a fűszerekből körülbelül fél kávéskanálnyit, sót ízlés szerint, 1–2 darab paprika és paradicsom, 2 darab csípős cseresznyepaprika. Köretnek hagymás-szalonnás zsírral elkevert főtt burgonyát ajánlok. Az apróra vágott szalonnát és hagymát kissé megpirítom és a vágott főtt burgonyával összekeverem.

Elkészítés:

A 8–10 darab bikaherét hártyáitól megtisztítom. Enyhén ecetes, fokhagymás, fűszeres lében felforralás után 2–3 órát áztatom. Kihűlés után felkockázom 2 centiméteres darabokra. Olajon vöröshagymát pirítok, hozzá pirospaprikát adva pörköltalapot készítek, sózom, majd hozzáadom a felkockázott heréket. Apróra vágott fokhagymát hozzátéve felöntöm vízzel, majd fűszerezem (bors, majoránna, rozmaring, kevés vadfűszerkeverék) 1–2 darab paprika és paradicsom hozzákarikázva, készre főzöm, (körülbelül 1 óra). Erősebb fűszerezést igényel, 1–2 darab cseresznyepaprikát is beleteszek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom