Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Könyvelőknek a „ téglatörvényről ”

A megyei kereskedelmi és iparkamara győri székházában nemrégiben megalakított könyvelői klub tegnapi első szakmai rendezvényén a tagok igényei alapján a „ téglatörvény ” néven emlegetett szabályozásról hangzottak el szakértői előadások.
Lengyel Tibor, a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy a könyvelői szakma egyöntetű felzúdulása nyomán a törvény végrehajtási utasítását hamarosan módosítják. Nagy eredménynek tekinti, hogy a kifogásolt listát nem kell elkészíteni, vagyis csak a gyanús pénzmozgás első észlelésének jelzésekor kell a könyvelői és adótanácsadó vállalkozásoknak kapcsolattartó személyt megjelölniük.
Dr. Molnár Csaba alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetője viszont kis, adminisztratív változtatásnak nevezte ugyanezt. Úgy véli, kisebb társaságoknál szerencsés, ha kapcsolattartónak a cégvezetőt választják. Az alezredes azokról a tapasztalatairól is beszélt, melyeket az elmúlt nyolc évben szerzett, vagyis azóta, hogy a mostani szabályozás elődjeként a gyanús pénzmozgás jelentési kötelezettségét a bankokra, biztosítókra vonatkozóan bevezették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A humánum svéd lovagja

A modern hősök sorában keveseknek jutott olyan egyöntetű elismerés és tisztelet, mint a 90 éve,… Tovább olvasom