Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Könyvtárbusz járja majd a megyét

Hidegség is igénybe venné a „könyvtárbuszos szolgáltatást”, ezért tegnap a településre is ellátogattak a megyei könyvtár munkatársai és Kester Clarke angol könyvtári szakember. Tart az igények felmérése.
Kérdőívekkel méri fel a hidegségi polgármesteri hivatal a megye településein elindítandó könyvtárbusz iránti igényeket. A nemzetközi tapasztalatcserére hazánkba látogatott Kester

Clarke angol könyvtári szakember, aki a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár munkatársaival együtt Hidegséget is felkereste tegnap.
– Még nem tudni, lesz-e igény a településen a könyvtárbuszra, de bízunk abban, hogy az emberek felkeresik majd és szeretni fogják – mondta el Kovács István, a település polgármestere. – Fontos, hogy a busz az itt lakóknak megfelelő időpontban érkezzen, ezért a többi településsel összehangoljuk az időbeosztást. Hidegségen jelenleg nem üzemel könyvtár, így optimisták lehetünk.

– A megyei könyvtár teljes állománya elérhető lesz a 2,5–3 ezer kötettel útnak induló autóbuszon, ezenkívül CD-ket, DVD-ket és helyben olvasható folyóiratokat is kínálunk a látogatóknak – mondta dr. Horváth József könyvtárigazgató. – Minden településen körülbelül másfél órát tartózkodik a könyvtárbusz, amin számítógépek is lesznek internetkapcsolattal.

A szakemberek tegnap és ma Sarródra, Nyárligetre, Fertőújlakra, Bakonygyirótra és Árpásra is ellátogattak.

Sikeresen pályáztak a Közkincs-hitelprogramra

A szolgáltatás bevezetésének anyagi keretét a megyei közgyűlés által a Közkincs-hitelprogramra benyújtott sikeres pályázat teszi lehetővé, melynek felső határa 50 millió forint, futamideje 15 év. Saját erőként a beruházás minimum 10 százalékát kell biztosítani. A megyei önkormányzat lebonyolította a hitelintézet kiválasztásának közbeszerzési eljárását, a megyei könyvtárban pedig megkezdték a szolgáltatás szakmai előkészítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ablakcseregondok

A győri Nádor aluljáró építése, a közelben lakóknak ígért ablakcsere nem először, s gyaníthatóan nem… Tovább olvasom