Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Konzervatív többség, előretörő szélsőjobb?

Ismét a konzervatív néppárt lehet az Európai Parlament (EP) legnagyobb frakciója.
A szakértők szerint az európai szocialisták várhatóak a második helyre kerülnek. A predict09.eu internetes oldal számításai szerint a konzervatívok 262 helyet szereznek meg a 736 fős EP-ben. Annak ellenére, hogy a brit konzervatívok bejelentették: külön képviselőcsoportot hoznak létre. A honlap felmérése szerint a szocialisták 194 helyet szereznek meg. A szakemberek azt jósolják, hogy megerősödnek az euroszkeptikusok és a szélsőjobboldaliak is.

Az idei EP-választáson tovább csökkent a részvételi arány. Öt évvel ezelőtt az európai szavazók 45,5 százaléka vett részt a voksoláson. Az első EP-választáson, 30 évvel ezelőtt még csaknem 62 százalék volt. Elemzők szerint az alacsony részvételi arány a szélsőséges pártoknak kedvez.

Olvasóink írták

 • 15. hazaipalya 2009. június 08. 19:37
  „fluxnuke-lufi már munkaba állt. dolgozz csak bérenc,még nagyobblesz a BUKTA . hehe”
 • 14. flexsnake 2009. június 08. 16:02
  „13 :D Nem kell csodálkozni hogy a jobbikot mszpártnak tartják. Ami nem fér bele a szociba az belefér oda. A nagyok maradnak csak névtelenül irányítanak. A jobbikból három alapító lépet ki az ilyenek miatt.”
 • 13. .suhym. 2009. június 08. 07:58
  „8.Eagleeye!


  Morvai Krisztina majdnem Medgyessy minisztere lett
  (b.), itthon@hetivalasz.hu
  Heti Válasz Online - 2009.06.02.
  Kevésen múlt, hogy az SZDSZ plakátjain most nem Morvai Krisztina testesíti meg a szabad, demokrata szavazókat a "félelemkeltő" Árpád-sávosokkal szemben.
  A kilencvenes években a homoszexuálisok érdekében kifejtett jogvédő tevékenységéért Freddy Mercury-díjban részesített, a közéletet mostanában ,,magukfajtára" és ,,magunkfajtára" osztó jogásznőt sokáig a liberális holdudvarhoz sorolták. Kutatási területe a ,,családon belüli erőszak" volt, 2005-ben könyvet írt például a brutális nevelőapját agyonlövő Simek Kittivel (a kötet borítóján a szocialista-szimpatizánsnak megismert Szegvári Katalin újságíró, a TV2 szerkesztő-riportere, Bombera Krisztina és az Állítsátok meg Terézanyut! című könyv írója, Rácz Zsuzsa ajánlotta a művet a közönség figyelmébe).

  Ennél is érdekesebb azonban, hogy a politikai szerepvállalás már 2006 előtt is megkísértette meg a Jobbik mai listavezetőjét. A kilencvenes évektől feminista jogvédőként megismert Morvai Krisztina 2004-ban szóbakerült az MSZP európai parlamenti listájára felkerült Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter lehetséges utódjaként. Legalábbis ez derül ki az MTI 2004. február 4-i tudósításából. A hírügynökség arról a kormányülésről számolt be, melyen a Medgyessy-kabinet áttekintette a 2006-ig tartó időszak ,,politikai, gazdasági prioritásait". Gál J. Zoltán akkori kormányszóvivő, jelenlegi szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek úgy fogalmazott, a kormány célja az életkörülmények ,,fokozatos, a gazdaság teljesítményével összhangban lévő javítása", a ,,szolgáltató állam kiépítése", az esélyteremtés. Emellett külön kiemelte ,,gyűlölködéstől mentes, kiegyensúlyozott közélet" megteremtését.

  ,,Annak kapcsán, hogy a sajtóhírek szerint Morvai Krisztina jogász és Göncz Kinga, az egészségügyi tárca politikai államtitkára neve merült fel az MSZP európai parlamenti listáján szereplő Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter utódjaként, [Gál J. Zoltán] úgy reagált: nem született még erről döntés, ez nem került még szóba" - olvasható a szövegben. Azaz: a kormányszóvivő nem cáfolta, hogy felmerült a két jelölt neve. A történet folytatása ismert: Morvai Krisztina végül nem lett miniszter, ám idővel mégis politikai pályára lépett.”
 • 12. apátfalvifaszagyerek 2009. június 08. 02:08
  „3.- hurkalé vagy...”
 • 11. Tömeg 2009. június 08. 01:33
  „620829!

  A jobbik nem szélsőséges, egyszerűen csak buta .... gyülekezete.A főnöknőjük meg azért visít annyira,mert
  még nem tud odaférni a húsosfazékhoz,amiből mindenki olyan jól tudott eddig kanalazgatni.
  Remélem ha az Orbán Vikit megválasztják,az lesz az első dolga,hogy rávág a kezére,hogy ne hadonásszon tovább
  a merőkanalával, és visszaküldi prókátorkodni a melegekhez.( Szegények jobbat érdemelnének!)
  Minden politikus tolvajkodik, ügyeskedik.Csak az nem mindegy hogy mennyit.Ezt nem tanították a második osztályban?
  A palesztinokról meg csak annyit,hogy a fürdőmedencében akár Hottentották is lubickolhatnának.
  Akkor meg azok volnának a hibások hogy nem érnek rá vizet inni a kődobálástól a hároméves gyerekeik, akiket
  dzsihadnak hívnak.
  Azért jelentkezzél az egyetemre! Hátha egyszer csak tényleg megokosodsz valahogy! (A történelem szak passzolna neked!)”
 • 10. flexsnake 2009. június 07. 21:54
  „Egy mandátumot majdnem megszereztem, de sajnos feltartóztattak a sarkon mert észrevették hogy viszem a honom alatt :D”
 • 9. luckydevil68 2009. június 07. 21:32
  „Megélhetési politikus mind.”
 • 8. Eagleeye 2009. június 07. 21:23
  „3 és 6.
  úgy hírlik hogy morvai krisztina kb. tíz éve lelkesen védte a homoszexuálisokat, akiket a jobbik állítólag nem nagyon komál.
  a vásárhelyi jobbiknak meg ex szdsz-es a kampányfőnöke.
  lehet hogy ezek csak rágalmak?”
 • 7. luckydevil68 2009. június 07. 21:21
  „A komcsik legnagyobb hibája, hogy ennek a sok f*sznak diplomát adtak a kezébe (ingyen).
  Ha jól számolom 620829 is valamikor a 80 as évek közepén diplomázott, biztos nagyon elnyomták szegényt azért lett ilyen.
  A mai politikai elit egy tagja sem érdemli meg hogy zsíros eus álláshoz juttassuk őket. Majd ha Magyarországon is megalakul a kalózpárt elmegyek rájuk szavazni.”
 • 6. 620829 2009. június 07. 21:00
  „amati és mignon........a fidesz már volt-és lopott eleget-------------ők gyávák piszkálni a selejtet.....mert együtt üzletelnek nagyon sok városban......jó lenne egy kis választást megélni....de leginkább sok-sok kenyér-vizes börtöntölteléket eltüntetni a közéletből................egyébként csak álmodom a diplomákról...2, osztályt jártam 6-szor.......de auzt legalább jól megtanultam !”
 • 5. Amati 2009. június 07. 20:53
  „A sok diploma nem jelent semmit, legfeljebb azt, hogy máshoz se értesz, csak végigülöd a féléveket, nem többet.”
 • 4. Mignon 2009. június 07. 20:49
  „Nehany diplomas de nagy marha...”
 • 3. 620829 2009. június 07. 20:41
  „én sok diplomásként a jobbikra szavaztam...miért is szélsőséges????????????a buzik és drogosok védelme az nem szélsőséges???????????????mert rend és megfelelő büntetés és tényleges nyugalom és valóban a multik megadóztatása szlogen...ez már szélsőséges???????????????a komcsik több embert öltek meg a gulágokon és munkatáborokban,mint a fasiszta ideologiának vélt rezsimek megöltek.....előbb a történelmet kéne reálisan látni és utána lehet megszólalni!!!!!!!!!!!!!!!!!A zsidók medencében fürdenek izraelben...mindegyik a sajátjában...a mellettük lakó palesztinok meg mé
  gg inni sem tudnak....ez nem szélsőség??????????????????????”
 • 2. trixi11 2009. június 07. 20:36
  „Nagyon jól látod, ezt művelte az MSZP!”
 • 1. Power 2009. június 07. 20:32
  „A szélsőséges politika szélsőségeket eredményez.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon elszánt programjának végrehajtásában

"Elszánt vagyok, hogy a parlament többségével végrehajtsam programomat, mert ez Magyarország érdeke"… Tovább olvasom