Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

Kopits György: 4 évig maradhatnak a különadók

Kopits György szerint négy évig maradnak a különadók.
A Költségvetési Tanács elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a 2011-es költségvetés apró betűs részében az áll, hogy a brutális különadókat 2014-ben is kivetnék annak ellenére, hogy korábban azt ígérték, legfeljebb 2-3 évig maradnak a rendszerben.

A műsorban Kopits György kifejtette: a 2011-es költségvetésben a 3 százalék hiánycél tartását a magánnyugdíjpénztári befizetések átcsoportosítása teszi lehetővé.

Elmondta, hogy a kedden megkapott középtávú kivetítésben meglepetések vannak. Példaként említette, hogy 2014-ig tartanak az ágazati különadók. A költségvetésben feltételezik, hogy évről évre, 2014-ig minden évben bejön 530 milliárd forint a magánnyugdíjpénztári vagyonból. Ezt az összeget vagy elkölti a kormány, vagy államadósság törlesztésre fordítja, de mind a kettőt nem lehet csinálni - figyelmeztetett a Költségvetési Tanács elnöke.

"Ön mondta, és egyetértek" válaszolta Kopits a műsorvezető összegzésére, miszerint a kormány olyan számokat szerepeltet a jövő évi költségvetésben illetve a középtávú tervekben, amelyek "nem valósíthatók meg, magyarul nem valós számok".

Kopits György megállapította, hogy a kormány olyan költségvetési számokkal számol, amelyek nem valósíthatók meg. A középtávú kivetítésben vannak meglepetések és olyan feltételezések, amelyeket nehéz elfogadni, mondta Kopits György és példaként az évi 5 százalékos GDP növekedési ütemet említette.

A Költségvetési Tanács számítása szerint 102 ezer munkahely teremtődik meg négy év alatt, és nem látják a jelét annak, hogy a kormány terveiben szereplő 400 ezer létrejönne.

A költségvetési tanács elnöke szerint fontos lenne, hogy az adófizetők ismerjék előre hosszabb távon is a feltételeket, mert enélkül nem mernek lépni, beruházást tartanak vissza.

Olvasóink írták

 • 6. szilléri 2010. november 11. 08:36
  „,,Az 58 fős MSZP-frakció nagyjából 30 tagját érinti a végkielégítésekre vonatkozó 98 százalékos különadó - írja az MTI a saját számításaira hivatkozva. A különadó érinthet több, időközben visszavonult politikust is: köztük Kóka Jánost, Horváth Ágnest, Rácz Jenőt, Magyar Bálintot és Persányi Miklóst."”
 • 5. dodó 2010. november 10. 20:51
  „Nem kell itt semmiféle külön- meg robinhúdadó!
  Ugyanolyan adózási, alapítási és működési feltételeket kell nekik is biztosítani mint a hazai cégeknek. Ez nemcsak az egyenlő feltételeket biztosítaná, de a költségvetésnek is jót tenne!”
 • 4. történész 2010. november 10. 20:04
  „Hű de hamisan játszik ez a band´ A maestro két év, a cimbalmos három év a kontrás négy év... a kórus meg üvölt kínjába és amiről a zenészek el akarnak hitetni a hallgatókkal,hogy az az öröm óda..hangjai”
 • 3. gereben 2010. november 10. 18:20
  „orbán azt hazudta a bankvezetőknek, hogy csak egy évig.......tehát tovább iszogatjuk a piszkos levét!”
 • 2. zoolii 2010. november 10. 11:58
  „Eddig maradtok kormányon gyerekek! Na ezért csak négy évre számoltok!”
 • 1. KolompárRómeó 2010. november 10. 10:05
  „Szerintem meg tovább marad és kivetnek újabbakat is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyógyszer hatásos, de gyakoribb a mellékhatás, mint állítják

Szívbetegek millióinak számára alapvetően fontos az ACE-gátló gyógyszerek szedése, ám a gyári… Tovább olvasom