Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Koppány Attila gyűjteményes kiállítása

Koppány Attila festőművész október 9-ig a győri Napóleon-ház galériájában (9021 Győr, Király u. 4.) rendezi huszonegyedik önálló kiállítását.

Kattintson a képre!
Több mint négy évtizede középiskolásként két aranyérmet nyert Koppány Attila a keszthelyi Helikon kulturális fesztiválon. Művészi indulását, alkotói tevékenységét segítő-támogató mesterei Áron Nagy Lajos, Ballagó Imre, Boross Géza és Máriási Iván voltak. A győri festőművész Áron Nagy Lajostól a természetelvű, igényes alkotás folyamatát tanulta. Ballagó Imre, aki Szőnyi István tanársegéde volt a Képzőművészeti Főiskolán, a könnyed dekoratív szerkesztésmódot ismertette meg tanítványaival. Boross Géza - akinek mestere Rudnay Gyula volt - a fiatal festőművészeknek a művészi rajz fontosságát hangsúlyozta. Máriási Iván a szürrealizmust és a naturalizmust ötvöző szürrnaturalizmus meghatározó hazai személyiségeként vonult be a hazai művészettörténetbe.

A Napóleon-házban bemutatandó gyűjteményes tárlat négy évtized alkotásait reprezentálja. A szürrnaturalizmus, a természetelvű, szerkesztett, szintézisre törekvő stílus mellett az oldott kontstruktivizmus egyaránt jellemzi az alkotásokat. Ezt a Berlin alapításának 750. évfordulójára készített, a német fővárosnak ajándékozott „Madarak" című kép is tükrözi, melynek újabb változata a mostani kiállítás plakátján is látható.

Koppány Attila 1973-tól tagja a Művészeti Alapnak, s azóta rendszeres résztvevője a hazai kiállításoknak, a megyei és regionális tárlatoknak, a külföldi kollektív bemutatóknak. Képei köz- és magángyűjteményekben egyaránt megtalálhatók, a győri Xantus János Múzeum 24 művét őrzi.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekord mennyiségű doménnév kelt el

A Verisign pár napja jelentette be, hogy a második negyedben 64,5 millióra… Tovább olvasom