Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Körbetartozások Gyurcsány fogadta Csákyt Kedvezőbb a hiány Rehabilitációs

járadék 2008-tól Digitális átállás Összevonják

Budapest» A kormány elfogadta azt a javaslatcsomagot, amely a körbetartozások mérséklése érdekében szükséges intézkedéseket tartalmazza, a javaslat szerint a csődeljárásról, illetve a közbeszerzésekről szóló törvény mellett a polgári törvénykönyv is változna. A csődtörvény módosításával lehetővé válna, hogy a fizetési határidőt követő 15 nap elteltével megindítható legyen a felszámolási eljárás, a közbeszerzési törvény módosítása csökkentené a vállalkozók kiszolgáltatottságát, míg a Ptk. módosításával az építési vállalkozók számára hatékony eszközt biztosítana a törvényes jelzálog.

Budapest» Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán bemutatkozó látogatáson fogadta a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának vezetőjét, Csáky Pált, aki pártelnökként először tett látogatást Budapesten. A magyar kormány továbbra is kiemelt partneri viszonyra törekszik az MKP-vel. A szervezet aktív szerepvállalására számít Magyarország és Szlovákia együttmqködésének előmozdításában.
Budapest» Az államháztartás helyzete az első negyedév végén a konvergenciaprogramban tervezettnek megfelelően, annál némileg kedvezőbben alakult: a deficit a GDP fél százalékával kedvezőbb lett, három százalékot tett ki, ami az éves várható hiány 47,6 százaléka – mondta Gál. J. Zoltán a kormányszóvivői tájékoztatón.
Budapest» Rehabilitációs járadékot vezet be a kormány 2008-tól a rokkantsági nyugdíjrendszer átalakításának keretében – jelentette be a szociális és munkaügyi miniszter tegnap. Kiss Péter elmondta: a cél esélyt nyújtani a megváltozott munkaképességqek munkaerő-

piaci elhelyezkedéséhez.
Budapest» A kormány elfogadta a rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény jogharmonizációs célú módosítását, valamint a mqsorterjesztés és digitális átállás szabályairól szóló törvényjavaslatokat; a digitális átállás sikeres lebonyolítása érdekében parlamenti eseti bizottság alakul – közölte a kormányszóvivői iroda.
Budapest» A kormány döntött a rendőrség és a határőrség összevonásáról, a két szervezet integrá-

ciójához az alkotmány módosítására is szükség lesz. Az összevont szervezet létszáma 44–45 ezer fő lesz, mqködését 2008. január 1-jétől kezdi meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 éve ''létezik'' Amerika

Tovább olvasom