Délmagyar logó

2018. 10. 19. péntek - Nándor 11°C | 22°C Még több cikk.

Kordonbontás-akció:

az eljárás megindult

A legfQbb ügyészhez fordult a kordonbontó fideszes képviselQk szabálysértési ügyében, a mentelmi jog felfüggesztése érdekében, az eljáró bíró – közölte a FQvárosi Bíróság szerdán. A Fidesz álláspontja továbbra is az, hogy nem követtek el jogsértést.
A Fidesz országgyqlési és

európai parlamenti képviselQi február 2-án a Kossuth téren, a Parlament épületét övezQ kordont lebontották, ezután három nappal a Budapesti RendQr-fQkapitányság feljelentést tett Orbán Viktor pártelnök és 79 társa ellen rendzavarás és garázdaság szabálysértése miatt.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság még aznap feljelentéskiegészítést rendelt el, mert a feljelentés elbírálásra alkalmatlan volt, nem jelölték meg benne pontosan a feljelentettek körét és a tényállást.
A BRFK-tól február 16-án érkezett meg a feljelentéskiegészítés. Az ügyben eljáró bíró február 23-án az eljárást felfüggesztQ végzésével „megkereste a legfQbb ügyészt valamennyi eljárás alá vont személy vonatkozásában a mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványok megtételével kapcsolatban” – közölte a FQvárosi Bíróság sajtótitkársága.
Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivQje úgy reagált: véleményük szerint a kordonbontásban részt vevQ országgyqlési képviselQk nem követtek el jogsértést, de természetesen állnak a vizsgálat és az eljárások elé. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan érinti a gépjárműadó változása?

Tovább olvasom