Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Kordonmentes hétfőt ígért Bene

A Kossuth téri kordont a rendőrség vasárnap éjszaka lebontja – mondta az országos rendőrfőkapitány a közszolgálati televízióban tegnap este. A rendőrség tudomásul vette a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 kormányellenes tüntetését, melyet keddtől április 30-ig mindennap megtartanának az Országház előtti parkolóban.
„ A kordont vasárnap éjszaka lebontjuk, és mire Budapest lakossága a reggeli órákban elindul a lakásától dolgozni vagy bevásárolni, a kordon már nem lesz ott a Kossuth téren” – fogalmazott Bene László. Hozzátette: keddre vannak bejelentett tüntetések, „ettől a pillanattól kezdve lehet számítani arra, hogy ismét demonstrációk lesznek a Kossuth téren”.
Bene László azt mondta, bízik abban, hogy mindenki tanult – a demonstrálók is – az elmúlt időszakból. A tüntetőkre utalva azt mondta: reméli, hogy „tisztában vannak azzal, hogy utcai randalírozással nem lehet problémákat megoldani”. Közölte: „lényeges, hogy a rendőrség felkészült, jobb, mint korábban volt, van önbizalmunk, vannak tapasztalataink”, így teljesíteni tudjuk, amit az ország lakossága elvár.
Arra a kérdésre, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy a rendőrség visszaépíti a kordont, Bene László azt mondta: minden elképzelhető. Hozzátette: reméli, hogy nem kényszeríti arra a rendőrséget semmi, hogy ismét ezt a megoldást kelljen választani.
Március 20-tól, keddtől április 30-ig mindennap 17.30 és 21.30 óra között demonstrálhatnak az Országház előtti parkolóban, a hangosítást a főbejárat lépcsőjére helyezhetik, de azt csak 18 órától 21 óráig használhatják – közölte Gonda László. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője azt is elmondta: a kormányellenes tüntetés szombati bejelentésekor a részletekről jegyzőkönyvben állapodtak meg, így vállalták, hogy sátortáborozást és italozást nem engedélyeznek, mozgó WC-ket állítanak fel, a füves területet sem használják, és kormányellenes tüntetésük mindvégig megőrzi békés jellegét. (mti)

Már éjjel gyülekeztek

a tüntetők a bontás hírére


Lapzártánk idjén, vasárnap késő este mintegy huszonöt tüntető jelent meg a budapesti Kossuth téren, Árpád-sávos zászlókkal – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. Nem sokkal korábban Bene László országos rendőrfőkapitány a közszolgálati televízióban bejelentette: a rendőrség vasárnap éjjel lebontja a Kossuth téri kordont. A megjelent tüntetők a még álló kordon közelében gyqltek össze. Egy részük a korábbi hónapokban megismert Kossuth téri tüntető, és a Batthyány örökmécsestől ment át az Országház előtti térre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb „Vörös kakas”-t keresnek

Lángba borul időnként Sopron zöldövezetében egy-egy fából épült házikó, tároló vagy épp… Tovább olvasom