Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kórházban kezelték Biszku Bélát

Azt nem tudni, hogy Biszku Béla miért és mennyi ideig volt kórházban a múlt héten.
Kórházban kezelték a múlt héten Biszku Bélát - erősítette meg a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden az MTI értesülését.

Bagoly Bettina azt közölte: ügyészi indítványra a Budai Központi Kerületi Bíróság - a kezelések időtartamára - módosította a házi őrizet helyét.

Azt nem tudni, hogy Biszku Béla miért és mennyi ideig volt kórházban; a főügyészség nem adott bővebb tájékoztatást. Az ügyészségi szóvivő még annyit közölt, hogy a folyamatban lévő eljárást a fentiek egyebekben nem befolyásolják.

Az MTI próbálta elérni Biszku Béla ügyvédjét, egyelőre sikertelenül.

Biszku Béla az 1956-os forradalom leverése után az állampárt, az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának, majd Politikai Bizottságának tagjaként, 1957 és 1961 között belügyminiszterként a megtorlások egyik irányítója volt.

Biszku Bélát szeptember 10-én két 1956-os - a budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni - sortűzzel kapcsolatban gyanúsították meg. A bíróság Biszku Béla ügyében lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügyész fellebbezést jelentett be a házi őrizet elrendelése érdekében, a védő pedig a tilalom megszüntetését kérte.

Másnap Biszku Béla a HírTV-nek adott interjújában arról beszélt, hogy 1956-ban semmiféle kapcsolata nem volt a karhatalommal, "se közvetve, se közvetlenül".

Múlt pénteken a Fővárosi Törvényszék egy hónapra házi őrizetbe helyezte Biszku Bélát; úgy foglalt állást, hogy - figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tételére - a gyanúsított eljárási cselekményeken való részvétele és folyamatos ellenőrzése csak házi őrizettel biztosítható. Hozzátették: csak ezzel a kényszerintézkedéssel zárható ki, hogy "B. Béla" a hatóság elől ne rejtőzzön el vagy ne távozzon ismeretlen helyre.

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2012. szeptember 26. 08:17
    „Gyugyu bácsi tartósan a kórházban van !”
  • 1. gorgó 2012. szeptember 26. 07:51
    „szegény apósomat is kórházban kezelték...most majd mindenkit felírnak ide, akit ott kezeltek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány segélyezési plafont vezet be

A segélyplafon bevezetésének célja, hogy segélyből ne lehessen magasabb jövedelemre szert tenni,… Tovább olvasom