Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Kormányfői találkozó az incidensek miatt?

Szlovákiában látszik törekvés arra, hogy összemossák az ott és a Magyarországon az elmúlt hetekben történt incidenseket – mondta a magyar külügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztató vendégeként.
Göncz Kinga szerint a Ján Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt kormányra jutásával a szlovák szélsőséges erők felbátorítva érezhették magukat a magyarellenes fizikai atrocitásokra is. A külügyminiszter közölte: kezdeményezték a két kormány közötti kisebbségi vegyes bizottság összehívását. A tárcavezetőnek a következő napokban az EU-külügyminiszterek találkozóján, majd a visegrádi országok diplomáciai vezetőinek eszmecseréjén is lehetősége lesz találkozni szlovák partnerével, Ján Kubissal. „Meglátjuk, meddig tudunk eljutni a külügyminiszteri megbeszéléseken, ha szükség lesz rá, egy miniszterelnöki találkozóra is sor kerülhet” – tette hozzá a magyar külügyminiszter.
Kiemelte, hogy az Európai Szocialisták Pártjának elnöke nyilvánosan támogatásáról biztosította Gyurcsány Ferenc kormányfőt a szlovákiai magyarellenes incidensek és támadások elítélésében. „Elképzelhető, hogy tovább kell lépnünk az európai fórumokon, de a legjobb az lenne, ha a folyamatot vissza lehetne fordítani, és nem lenne újabb incidens” – hangsúlyozta Göncz Kinga.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavak titkos élete

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset… Tovább olvasom