Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Kormánymegbízott: 40 helyett 50 % legyen az adósságkonszolidáció Gyöngyösön

A Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott azt javasolja a kormányzatnak, hogy az előzetesen tervezett 40 százalékossal szemben 50 százalékos adósságkonszolidációt alkalmazzon Gyöngyös esetében.
Horváth László kormánymegbízott csütörtökön Gyöngyösön sajtótájékoztatóján közölte: mindennek alapján arra számíthat a gyöngyösi önkormányzat, hogy az eddigi tervekben szereplő 1,27 milliárd forint helyett 1,6 milliárd forinttal csökken az adóssága. Emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés az elmúlt év végén döntött az önkormányzatok adósságkonszolidációjáról. Az első lépcsőben az elmúlt év végéig az ötezernél kisebb lélekszámú települések teljes adósságát átvállalta az állam, illetve elkezdődtek az ennél nagyobb lélekszámú településekkel az egyeztetések, és várhatóan a nyáron fejeződnek be - mondta Horváth László.

Faragó László (Fidesz), a 35 ezer lakosú település polgármestere arról szólt, hogy Gyöngyösnek két kötvénykibocsátás, egy fejlesztési hitel, illetve a folyószámlahitel tekintetében 3,2 milliárd forintnyi adóssága halmozódott fel. Az eddigi tárgyalásokon ennek 40 százalékos kompenzálását vállalta az állam, tekintettel az egy főre jutó viszonylag magas iparűzésiadó-bevételre.

Ez most jelentősen nőhet a kormánymegbízott javaslata nyomán - tette hozzá.

Az így felszabaduló forrásokat munkahelyteremtő beruházások támogatására, ösztönzésére fordítja az önkormányzat - mondta Faragó László.

Olvasóink írták

  • 1. zoolii 2013. február 14. 19:28
    „Olyan frankó, hogy azok a települések, amelyek eltapsoltak egy csomó pénzt, most én fizethetem ki az adósságát! Minél fideszesebb egy település, vagy polgármester, annál többet - vagy az egészet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalosan is megszűnt az LMP parlamenti frakciója

Kövér László házelnök csütörtökön hivatalból megállapította a Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának megszűnését. Tovább olvasom