Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Kormánypárti kritika, az MDF ma reagál

A pártok rövid időn belül reagáltak a Fidesz-elnök ügydöntő népszavazást szorgalmazó, az Astoriánál elhangzott bejelentésére. Orbán Viktor a tanügy, az egészségügy, a föld, a nyugdíjak és a demokratikus garanciák kérdésében tartana népszavazást.
Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke szerint egyszerű kérdéseket nem lehet feltenni a reformokkal kapcsolatban. Például az egészségügyről körülbelül azt lehet kérdezni, akarunk-e csinálni valamit vagy sem, mert egyébként a több-biztosítós modellt, a térítések bevezetését, a gyógyszerekkel kapcsolatos intézkedéseket nem lehet egyetlen kérdésként megfogalmazni.
„ Ez a csapda ebben, hogy Orbán Viktor kívülről könnyen beszél, és könnyen szítja a hangulatot, miközben egyébként a Fidesznek nincsenek programjai azoknak a problémáknak a megoldására, amelyekkel momentán Magyarországnak szembe kell néznie.”
Fidesz elnöke által javasolt népszavazás nem a kormány, hanem Orbán Viktor politikai sorsát döntheti el, mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője. A Fidesz elnöke ismét kormánybuktató ötlettel „szédítette” híveit. Először az önkormányzati választásokról, majd az utcai ultimátumokról próbálta elhitetni, hogy azokkal a kormányt le lehet váltani, reagált Lendvai Orbán Viktor bejelentésére. „Kár, hogy miközben a demokráciáról szólt, ismét a demokrácia szabályait lábbal taposva illegitimnek nevezte a kormányt” – fogalmazott a kormánypárti politikus.
A Magyar Demokrata Fórum az ünnepre való tekintettel csak ma mondja el álláspontját a politikusok október 23-án elhangzott beszédeiről, valamint az utcai eseményekről, a rendőri beavatkozásról – jelentették be tegnap este. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az évfordulót?

Tovább olvasom