Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Kormányra kerülése esetén bentlakásos iskolákat nyitna a Jobbik

Ezekbe az intézményekbe hátrányos helyzetű gyerekek járnának - döntött kétnapos frakcióülésén az ellenzéki párt.
Kormányra kerülése esetén bentlakásos iskolákat nyitna a hátrányos helyzetű, többségében cigány gyerekeknek a Jobbik. Egyebek között erről döntött az ellenzéki párt képviselőcsoportja kétnapos kihelyezett frakcióülésén a Heves megyei Demjénben - nyilatkozott a tanácskozás után Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető.

Ismertette: a frakció szerdán támogatta a pártelnök terveit a közbiztonság helyi megerősítéséről, a gazdasági fordulathoz szükséges Hét vezér tervről, valamint az egészségügyi válság megoldásáról, illetve ezek kiemelt képviseletéről az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakán.

Emellett a képviselők támogatták a bentlakásos iskolák koncepcióját, amely a Jobbik kormányra kerülése esetén azoknak a hátrányos helyzetű, többségében cigány családoknak a gyermekeit érintené, akik "kitermelik az alulszocializált, társadalmi működést zavaró állampolgárokat" - fogalmazott Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint ezeket a gyerekeket a társadalmi integrációjuk érdekében - ha az illetékes hatóság úgy dönt - bentlakásos iskolákba kellene utalni "életük minél korábbi időszakában". Az ellenzéki politikus szerint az eddig a roma integrációra költött forrásokból, valamint a családoknak utalt iskolai támogatás és szociális juttatások egy részéből lehetne finanszírozni ezt a rendszert.

Emellett a Jobbik frakciója egy másik olyan elképzelést is támogatott, amelyet 2014-es kormányra kerülésük esetén meg kívánnak valósítani. Az ellenzéki párt munkacsoportot állít fel a dunai vízenergia-hasznosítás és vízszabályozás részletes tervének kidolgozására. Ennek egyik biztos eleme lenne "két, de inkább három" vízlépcsős erőmű építése a Dunán, egy a Tiszán, valamint a Duna-Tisza csatorna megépítése is.

Vona Gábor hangsúlyozta: egyik vízlépcsőt sem Bős-Nagymarosra tervezik az ott kialakult "politikai patthelyzet" miatt. A frakcióülésen Nyergesújfalu, Adony és Fajsz neve merült fel a leendő vízlépcsők lehetséges helyszíneként.

A Jobbik elnöke szerint ezek megépítésével csökkenthetők lennének az aszálykárok, nőne Magyarország vízmegtartása, akár százezer új munkahelyet lehetne teremteni, környezetbarát energiaforrást jelentene, és ötszázezer hektár termőföld öntözéses gazdálkodását is meg lehetne oldani. Emellett pedig a hazai hajózás, vízi közlekedés is fellendülne, valamint ezek a nagyszabású állami beruházások a gazdaságot is beindítanák - érvelt Vona Gábor.

Olvasóink írták

  • 1. tucat 2013. február 07. 19:37
    „A dunai műtárgyak miatt nem aggódom, mert azok, ha lesz is valaha valami belőlük, nem politikai, hanem remélhetőleg jól megtervezett és precízen kivitelezett, műszaki építmények lesznek. Negyedszázada volt valami efféle lehetőség, de az túlságosan vörös színű volt, meg állítólag óriási környezeti károkat okozott volna, hát nem kellett.
    Hanem a suli! A teljesen önellátó internátusok, kétsoros villanykerítéssel, ötven méterenként fényszórós, géppuskaállásos őrtornyokkal, bent, középen appelplatz-cal..., hogy a többi, lidérces kelléket ne is említsem éjszakára. Az internáltak pedig különböző, színes síkidomokat mintázó, a beutalásuk okát egyértelműen jelző geometriai alakzatokat viselnek a ruházatukon...
    Vona úr! Nincs önökben semmi gátlás, szégyenérzet? Nem szeretném megtudni, meddig hajlandók, s főleg meddig tudnak elmenni a politikai populizmus észveszejtő országútján. Azt mondják, ha kormányra kerülnek..., mert ha kell, a nép élére állnak. Szerintem nem kell. Nagyon nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

PDSZ: szakmai érvek helyett lejárató kampányt indított az Emmi

Mendrey László csütörtökön azt mondta: tartja magát a nyilatkozattételi moratóriumhoz. Tovább olvasom