Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Kormányszóvivő: A bankbetétek biztonságban vannak

A bankbetétek, miként eddig is, úgy a jövőben is törvényi szinten védettek, biztonságban vannak, továbbra is él a magánszemélyek bankbetéteinek garanciája - közölte a Kormányszóvivői Iroda pénteken az MTI-vel.
A 2011 januárja óta hatályos magyar szabályozásnak, és az európai uniós jognak megfelelően az Országos Betétbiztosítási Alapon (OBA) keresztül 100 ezer euróig betétgarancia véd minden egyes betétet - tartalmazza a közlemény.

"Orbán Viktor miniszterelnök pénteken egyértelművé tette, hogy a kormány nem avatkozik be az ügyfelek és a bankok közötti magánjogi kérdésekbe" - emlékeztetnek, kitérve arra is: erre vonatkozóan sem titkos kormányrendelet, sem kormányzati szándék nincsen.

Közölték, hogy a sajtóban számos, teljes mértékben alaptalan híresztelés látott napvilágot arról, hogy biztonságban vannak-e a bankbetétek. A kormány mindenkit arra szólít fel, hogy hagyjon fel a valótlan híresztelésekkel.

Mint írják, az ilyen valótlanságok megtévesztik az embereket. "Minden lehetséges eszközzel folyik a vizsgálat abban az ügyben, hogy kik azok, akik valótlan és minden alapot nélkülöző hírekkel ijesztgetik a lakosságot" - rögzítik.

Pénteken az MSZP politikusa, Józsa István azt mondta: a bankbetétek nincsenek veszélyben, de a kormány hiteltelensége pánikot szülhet, ezért szorgalmazzák, hogy a parlament jogszabályban garantálja a betétek biztonságát. A Demokratikus Koalíció helyesnek tartotta, hogy a kormányfő végre megszólalt a bankbetétek biztonsága ügyében, és azt mondta, a kormány megvédi azokat, a Gyurcsány Ferenc vezette párt ugyanakkor arra kéri Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját, hogy folyamatosan figyelmeztesse Orbán Viktort ígéretére.

Olvasóink írták

 • 8. klj-54 2012. január 06. 20:28
  „http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=176645”
 • 7. Pandora 2012. január 06. 19:22
  „régen rossz, ha már ezt ennyire kell hangoztatni.
  asszem hétfőn megyek a bankba..”
 • 6. enisehezem 2012. január 06. 17:47
  „A helyes link:
  http://stop.hu/belfold/ne-vegyek-ki-a-beteteket-higgadtsagot-ker-az-mszp/983194/”
 • 5. enisehezem 2012. január 06. 17:22
  „" A bankbetétek biztonságban vannak". Annyira mint a MANYUP milliárdok.
  Igaz én is kivettem volna,ha lett volna mit ,de nem vittem volna Ausztriába a sógorékat hízlalni. Inkább a párna alá. Aki kivette,kifizette a16% kamatadót, megutaztatta a drágán vett eurót sógorékhoz, ott kifizeti a kb 10 eurós számlanyitást,ha kevesebb kamat után is, de kifizeti majd a 35% kamatadót, közben erősödhet is a forint, mindjárt lehet bukni egy "picikét". Azután még egyszer meg kell utaztatni a maradék eurót,és lehet számolni.
  A rémhírterjesztők itt vannak.
  http://stop.hu/misc/search.php?q=higgadts%E1got+k%E9r
  Felhívás keringőre...........Igen, elqrtákék rájátszanak a hangulatra, tüzelik a betéteseket,de ettől nekik már nem lesz húsosfazék. Azt már zománcig kinyalták.
  A magyar az már csak makacs. Nem hallgat a józan paraszti eszére. Itthon is vehetne drága eurót, beteszi a párna alá,ha félti a zemberek zemberétől, lehet,hogy akkor is bukta van ,ha erősödne a forint, de mégsem akkora mint ahogy bevonják sokan a sógorokat is a buliba. A pénzkultúra nagyon gyenge. Malacot sem akkor veszek a vásárban, amikor a legdrágább.”
 • 4. Power 2012. január 06. 16:41
  „"100 ezer euróig betétgarancia véd minden egyes betétet"
  Törvények által megállapított nyugdíjakat vesznek el... mire van még garancia???”
 • 3. IVY 2012. január 06. 16:29
  „Buli volt, amikor szanyikapitányt a pesti tüntetésen p..án köpte egy Jobbik-os! :) :)”
 • 2. racionalitás? 2012. január 06. 16:27
  „1. kopkop 2012.01.06. 16:02

  hát...szép magyar közmondás...AKI HAZUDIK AZ LOP IS....VIKTÁTOR ÉS CSAPATA PEDIG MÁSFÉL ÉVE HAZUDIK.....nem kéne mindig ördögöt keresni...mert éppen hatalmon van...viktátor már megjárta és meg is haladta elődjének a mélységeit....sajna%%%%”
 • 1. kopkop 2012. január 06. 16:02
  „A jelenlegi mszp-és és az mszp-ből kivált politikusoknak az a céljuk, hogy minél nagyobb bizonytalanságot, káoszt, félelmet hozzanak létre az emberek mindennapi életében, létében. Szándékosan minden hevet-havat összehordanak, hazudnak, igaz nekik ez az igazi énjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc év börtön jogerősen a gabonás csalónak

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken annak a vállalkozónak a büntetését, aki 2006-2007-ben 170 millió forint kárt okozott gabonakereskedelemmel összefüggésben. Tovább olvasom