Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kormányszóvivő: A Fidesz ugyanazt a lemezt játssza

Bármi is történjen a világban, a Fidesz ugyanazt a lejárt lemezt játssza 2002 óta - reagált a kormányszóvivő Szijjártó Péter csütörtöki sajtótájékoztatójára.
A Fidesz szóvivője szerint az év évégre mindenki számára világossá vált, hogy az események teljesen kicsúsztak kormány kezéből, éppen ezért az ország érdekében félre kellene állniuk, és meg kellene adni az embereknek a lehetőséget arra, hogy új vezetőket válasszanak.

Budai Bernadett közleményében azt írja: miközben Magyarországon mindenki az összefogás lehetőségét keresi, hogy a válság hatásaitól a családokat és a vállalkozásokat megóvja, a Fidesz továbbra csak saját népszerűségét hajszolja. Lehet, hogy Orbán Viktor pártja úgy gondolja, ez a saját hatalmi érdekeit szolgálja, de biztosan árt a magyar embereknek és a magyar vállalatoknak - fogalmaz a kormányszóvivő.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2008. december 18. 20:06
  „Itt van például ez a legújabb lendvais szellemi mélyrepülés, kicsit megvágom, hogy a sanda primitívség méginkább felszínre törhessen (a gondola nyomán):

  (...) Mi szocialisták nem gondoltuk volna, hogy egypárti kormányzásra térünk át, ugyanakkor a fontos döntésekben mégis sikerül megszereznünk a parlamenti többséget - tette hozzá a politikus.
  Elmondása szerint azért nem óhajt a Fidesz politikájának elemzésébe belefogni, hiszen most nem ez a prioritás. Kit érdekel a rivális? - tette fel a költői kérdést, s rámutatott a fontossági sorrend most felülírja a szokásos politikai lépéseket, a régi választóvonalak átírásra kerülnek.
  (...) A frakcióvezető szerint az elmúlt esztendő a társadalmi felemelkedés segítése és a gazdasági pozíciók védelme szempontjából beszédes időszak volt, amely jól lemérhető azon, hogy milyen dolgokat nem szavazott meg egy-egy politikai tömörülés. Miközben kifejezte háláját a felelős pártoknak, megdorgálta a Fideszt, amelyik szerinte komoly hibát vétett, amikor nem szavazta meg a szakmunkások ösztöndíjrendszerét alakító szabályozást. Sajnálkozását fejezte ki, hogy az év végén mégsem sikerült tető alá hozni Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor találkozóját. Nyilván annak kapcsán, hogy ebben az évben nem prioritás a politikai ellenfél jellemzése, részletes fejtegetésbe kezdett a politikus asszony, miszerint a Fidesz és Orbán Viktor cikk-cakk politikát folytat, ami azt jelenti, hogy a ,,cikk"-nél békülékenynek-, a ,,cakk"-nál támadónak mutatkozik, s bizonyára a pártelnöki találkozó a ,,cakk" miatt hiúsult meg. Orbán minapi kijelentésével kapcsolatban, miszerint a sztrájk alkalmazásával is nyomást lehetne gyakorolni a kormányra, a szocialista honanya elmondta: a sztrájk fontos jog, de nem arra való, hogy valaki miniszterelnöki ambícióit segítse. (...) Együttgondolkodás és nem feltétlenül egyetértés kellene ma az országban. (...) Mi társadalmi békét akarunk és politikai békét ajánlunk - zárta sajtótájékoztatóját a szocialista frakcióvezető, miközben megköszönte az újságírók egész éves munkáját, s hozzátette, most már nyugodtan ünnepelhetnek és pihenhetnek, mert már ,,semmi csúnyát nem tervezünk az elkövetkező napokban".”
 • 3. achilleus 2008. december 18. 19:25
  „Kedves cyt, minden szavaddal egyetértek, de - vajon, ha nem lennének olyan szellemi toprongyok, akik ezt a nívótlan és ostoba dumát beveszik, akkor lenne értelme ennek a folyamatos mocskolódásnak? Nem lenne, sajnos megvan ennek az ármánykodó, primitív, az ösztönlényeket célba vevő aljasságnak a célközönsége, szerencsére egyre kevesebb az olyan idióta, akit még át tudnak verni, de még mindig akad, és az aljasan gyűlölködő nyakó-újhelyi (gyurcsány-kovács-lendvai) dumát még elhiszik, nem véletlen, hogy ott pusztítják az oktatást, a kultúrát, ahol érik, miközben az embereket disznóknak való moslékkal etetik.”
 • 2. cyt 2008. december 18. 18:01
  „En egyszeruen nem ertem sem a kormanyt, sem a miniszterelnokot, sem a szovisoiket, sem a szoclib tabort. Ezek 2002 ota ugyanazt a lemezt fujjak; szapuljak a FIDESZt, ahelyett, hogy dolgoznanak, megprobalnanak kormanyozni, megprobalnak vezetni az orszagot, megprobalnak legalabb reszben megvalositani azt, amit igertek, es ami miatt a minimalis tobbseg a ket partra szavazott. De NEM, ezeknek az embereknek csak negativumok vannak az agyukban, ezeknek ez embereknek csak ellensegkepeik vannak, es ezek ellen probalnak harcolni. SOT, az elkepzelt ellensegek ellen szitjak az orszagot is. Emellett a kornak es a pillanatnyi gazdasagi allapotoknak NEM MEGFELELO politikaval olyan politikai es gazdasagi melysegbe kormanyoztak az orszagot, hogy rajtunk rohog egesz Europa. Mindezek utan eppen ok mondjak azt, hogy masok - a FIDESZ es a veluk szimpatizalo fel orszag (!) - az, aki nem akar az orszagrontokkal szimpatizalni, az altaluk vezenyelt baklovesek melle statisztalni. Hat normalis emberek ezek? Hiszen eppen OK azok, akik minden javaslatot lesopornek az asztalrol, aztan keztordelve kiall a paprikajancsi miniszterelnok, es elrebegi, hogy a FIDESZ-nek nincs semmilyen gazdasagpolitikaja, majd masnap meghivja a FIDESZ elnoket egyeztetesre. Napnal vilagosabb skizofrenia, tudathasadt allapot. Egyszeruen nem ertem, ok hol elnek, mibol elnek, kik a barataik, kikkel beszelgetnek, mit olvasnak, mit neznek, stb, sbt, stb. Kovacs elvtars 2002-es "arokasasi" szlogene olyan tokeletes szelet vetett, aminek a vihara mar nem sokara el is erkezik a tarsadalom eletebe.”
 • 1. legal 2008. december 18. 17:19
  „A fenébe is, ki van kormányon 2002 óta? Egyébként is Amerika és Európa állami bankjai szinte a nulláig redukálták alapkamataikat, hogy ahhoz mindenki hozzáférhessen, kevés teher rakódjon bármely vállalkozás vállára azok igénybe vétele után. E megoldásra hivatkozik a Fidesz, mint alternatív lehetőségre a gazdaság élénkítése érdekében. Ne kelljen amúgy költségeket jelentő pályázatokat benyújtani, kiszolgáltatottnak lenni döntéshozók szeszélyeinek. Mi volna beteges és gazdaság ellenes ebben az alternatív politikai elgondolásban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba: nem emelkedik az áramár reálértéken

A közlekedési miniszter szerint a januári 2,9 százalékos lakossági áramár-emelés azt jelenti, hogy… Tovább olvasom