Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Kormányszóvivő: hosszú távú, stratégia döntéseket kell hozni a bevándorlás ügyében

A májusban induló nemzeti konzultációtól azt várja a kormány, hogy élő képet kapjon, hogyan vélekedik a magyar társadalom a bevándorlás kérdéseiről, és az alapján hozzon közép- és hosszú távra szóló stratégiai döntéseket. Kovács Zoltán kormányszóvivő erről az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában beszélt.
Reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, jóváhagyta az illegális határátlépőkkel kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdéseit.

A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó nemzeti konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán péntek este kiemelte: az elmúlt napokban és hónapokban a Földközi-tengeren történt hajókatasztrófák, Magyarország megnövekedett menekültügyi problémája is arra utal, hogy a menekültekkel, bevándorlással kapcsolatos kérdésekkel foglalkozni kell. Kovács Zoltán azt mondta: Európában a lakosságszámhoz viszonyítva Svédország után Magyarország a második leginkább terhelt a megoldandó menekültügyi kérelmek számában. Idén eddig több mint 37 ezer menekült érkezett Magyarországra, nagyjából annyi mint tavaly összesen.

A kormányszóvivő kifejtette: vannak európai uniós irányelvek, jogszabályok, amelyeket alkalmazni kell, de látható, hogy Európán belül is különbségek vannak a bevándorlási és menekültügyi kérdésekről.

A kormány azért indít újabb nemzeti konzultációt, hogy képet kapjon arról, a magyar társadalomnak milyen érzései, ismeretei vannak a bevándorlásról, és mindezek alapján dolgozzon ki egy stratégiát - mondta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedhet a duális képzésben részvevő diákok és képzőhelyek száma

A szakképzés rendszerének módosításával a duális képzés képzőhelyeinek száma 8 ezerről 20 ezerre, a diákok száma 50-ről 70 ezerre növekedhet 2018-ra. Tovább olvasom