Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Kormányszóvivői Iroda: várják a Fidesz felajánlását

Ha a Fidesz komolyan veszi a felajánlását, akkor a kormanyszovivo@meh.gov.hu e-mail címen várják a párttól a sajtógyűjtést arról, hogy az elmúlt 2 hónapban hány alkalommal tartott sajtótájékoztatót olyan kormányzati szerződésekről, amelyeket a válság előtt kötöttek meg, de a Fidesz ezt a tényt semmibe véve félretájékoztatta arról közvéleményt.
Így reagált a Kormányszóvivői Iroda Koszorús László hétfői sajtótájékoztatója után. A fideszes országgyűlési képviselő felajánlotta a kormánynak: a Fidesz sajtóosztálya ingyen végez sajtófigyelést a Miniszterelnöki Hivatalnak (MeH). Így szerinte a kormány milliókat spórolhatna meg.

A Magyar Nemzet hétfői számában arról számolt be, hogy több millió forintot fizetett ki a MeH különböző munkákért volt újságíróknak. A Magyar Hírlap egykori főszerkesztője például egymillió forintot kapott sajtófigyelésért és politikai tanácsadásért. A Népszava volt rovatvezetője pedig hárommillió forintot kapott a MeH-től, aktuálpolitikai tanácsokért. A Fidesz felszólította a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH), hogy vonja vissza ezeket a megbízási szerződéseket. Az ellenzéki párt arcátlanságnak tartja, hogy miközben a kormány megszorításokat vezet be az élet szinte minden területén, PR-munkákra "haveroknak" milliókat fizetnek ki.

A Kormányszóvivői Iroda szerint a Fidesz hétfői sajtótájékoztatójáról is elmondható, hogy "a válságra való hivatkozással, a tényeknek fittyet hányva olyan szerződéseket kifogásol, amit még a nemzetközi gazdasági válság kialakulása előtt kötöttek."

Olvasóink írták

 • 2. achilleus 2009. január 05. 16:53
  „Pofátlan kormány- és pártszóvivői tájékoztatókra ez az adekvát válasz:

  Nyiri János 2009. január 5. 09:23 (Gondola)
  Hol az euró, Nyakó elvtárs?


  ,,Orbán Viktor olyan, mint egy irigy és lusta kofa, csak azért ócsárolja más portékáját, mert neki magának nincs" - ezt személyesen Nyakó István szocialista szóvivő, országgyűlési képviselő állapította meg. Ezzel a szellemes riposzttal nullázta le a nyikhaj kis Orbánt a nagy Nyakó.

  Mer´ a Nyakónak van portékája. Meg az MSZP-nek.

  Az ő portékájuk pedig köll a választóknak. Bizony. És ez nem vicc.

  Gyurcsány Ferenc példul azt találta mondani 2006. április 21-én a Népszavának, hogy ,,Szerintem megette a fene azt a programot, amelynek csak néhány hét a szavatossága." És milyen igaza volt!

  Hát mondjon valaki csak egy olyan Gyurcsány-programot, amelyik néhány hétig érvényben volt? A Gyurcsány-programok szavatossága olyan, mint nullával osztani. Ezt überolja az Orbán!

  És ilyen az igazi kofa! Nem mint az Orbán, hogy nem ad programot.

  Elég csak megnézni mondjuk az építőipart. A fifikás vállalkozó minden projektre új céget alapít. Szeretné ő látni azt a vevőt, akinek szavatossági problémája van! Mert az biztosan nem fogja megtalálni a fifikás vállalkozót soha többé.

  Megvannak ennek a cégalapítósdinak a többi előnyei is. Például a fifikás nagyvállalkozó alapít egy céget, gondosan úgy, hogy a cégbíróság ne jegyezze be - aztán négy évig üzletel vele. És akkor nem kell befizetni az adókat meg a járulékokat - úgy sokkal rentábilisabb az egész. És ha a fifikás nagyvállalkozónak sikerül közben miniszterelnökké avanzsálnia, akkor máris minden rendben van.

  Vagy vegyük ezt a derék Nyakót. Mint szerte a neten olvasható, ő és nb. neje - tehetséges család, mindketten MSZP-s ogy. képviselők valának - kétszeresen vették föl egy egész cikluson által a Miskolc-Budapest közlekedési költségtérítést és persze a szállásdíjat is.

  És még mondja valaki, hogy nem ögyes ez a Nyakó.

  Szóval ezek a nagyszerű elmék, ezek a jellembajnokok, ezek a vállalkozási zsenik majd jól megmutatják nekünk az irányt. Haladjunk hát szépen arrafelé.

  Itt van például az idei költségvetés. Találtak rá 209 igenlő képviselőt, nem lehet hát okunk panaszra.

  A ragyogó költségvetési iránymutatás eredményeképpen alig több mint ezermilliárd forinttal fog nőni idén az adósságunk - cserébe egész évben erőnk megfeszítésével törleszthetünk. És akkor - ha minden klappol - csak ezermilliárddal leszünk csóróbbak. Hát kell ennél jobb kormány?

  Aki meg olyan lúzer, mint az Orbán, az ne okoskodjék. Olyan hülyeségeket beszél, hogy 2009 olyan lesz, amilyenné az emberek teszik maguknak - nevetséges. Majd az MSZP elintézi! Jól is néznénk ki, ha a félrevezetett Fidesz-szavazók döntenének.

  Itt vannak mindjárt a választások. Még képesek lennének rosszul választani... Nana, csak nyugi... Majd kitalálunk valamit, elvtársak!

  Ahogy Gyurcsány miniszterelnök úr (van-é, ki nála alkalmasabb lenne erre a posztra?), szóval ahogy Gyurcsány mineln. et. iránymutatásában megmondta: nem hazudunk, de nem bontjuk ki az igazság minden részletét. Abból nem lehet baj. Ez politikailag racionális, mert megteremti egy igaz fordulat esélyét.

  Mint 2006-ban. Jól meg lett teremtve. Olyan jól, mint 2002-ben.

  Na szóval: hol az euró, Nyakó elvtárs? Ja, hogy ez nem Szlovákia. Itten nincsen holmi nacionalista izé, nálunk rendes haladó kormányzás van.

  Az euró meg... A Fidesz tehet róla.”
 • 1. achilleus 2009. január 05. 16:20
  „Tehát kötöttek ilyen szerződésekt!!
  Daróczi ÚR! Önök a közalkalmazottakkal is kötöttek 2007. februárjában egy hosszútávú bérmegállapodást, amit a válságra való tekintettel felrúgtak!! A nevezett újságírókkal kötött szerződéseket vajon miért nem lehet felbontani?? Erről beszéljen!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petárdázót fogtak Kőszegen

Hat nappal szilveszter után, hétfő hajnalban petárdázott egy férfi Kőszegen. A rendőrök igazoltatni… Tovább olvasom