Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Környezetvédelmi világszervezet létrehozását támogatja Magyarország

Magyarország támogatná egy új, környezetvédelmi világszervezet létrehozását az ENSZ égiszén belül.
A magyar kormány, hasonlóan az Európai Unió tagországaihoz, támogatná egy új, környezetvédelmi világszervezet létrehozását az ENSZ égiszén belül – mondta Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár az MTI-nek csütörtökön Budapesten, a "Rio+20" konferenciát előkészítő civil fórumon.

A Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkársága környezet- és természetvédelmi, valamint állatvédelmi civil szervezeteknek tartott fórumot, hogy megismerjék a júniusi ENSZ-konferencia előkészületének folyamatát, és kialakíthassák saját állásfoglalásukat.

Az ENSZ Fenntartható Fejlődés Konferenciájának (Rio+20) két fő témája a zöld gazdaság kiépítése és a nemzetközi intézkedések hatékonyságának erősítése lesz.

Arra a kérdésre, hogy döntés születhet-e júniusban a környezetvédelmi világszervezet létrehozásáról, Illés Zoltán úgy fogalmazott: még tartanak az egyeztetések. Tárgyalások folynak a többi között arról is, hogy az Európai Unió, illetve az Egyesült Államok hajlandó-e finanszírozni a világszervezet létrehozását – közölte.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy jelenleg az ENSZ-nek csak környezetvédelmi világprogramja van. Illés Zoltán szerint a globális környezetvédelmi szervezet hatékonyabban léphetne fel a környezetszennyezés ellen. Hozzátette ugyanakkor: hiába bármilyen döntés, ha azt nem követi végrehajtás az ENSZ tagállamaiban.

A környezetügyért felelős államtitkár elmondta: a következő hónapokban több fórumot is tartanak majd a nemzetközi konferenciára felkészülés jegyében. A szakmai tanácskozásokon elhangzottak beépülnek majd a magyar álláspontba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanószert találtak az Újszász-Szolnok közötti vasútvonal felújításakor

Feltehetően aknavetőgránátot találtak a pályafelújítási munkálatokkor az Újszász-Szolnok közötti… Tovább olvasom