Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Körösparti Pétert választották a HÖOK elnökévé

Az időközi küldöttgyűlést azért kellett megtartani, mert a korábbi elnök, Nagy Dávid augusztus végén, személyes okokra hivatkozva, lemondott.
Körösparti Pétert választották a HÖOK elnökévé

Körösparti Pétert, a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetőjét választotta meg elnökévé a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a szombati időközi tisztújító közgyűlésen.

Körösparti Péterre 322-en szavaztak igennel és 39-en nemmel a győri Széchenyi István Egyetemen tartott közgyűlésen.

Az időközi küldöttgyűlést azért kell megtartani, mert a korábbi elnök, Nagy Dávid augusztus végén, személyes okokra hivatkozva, lemondott. A HÖOK irányítását ügyvezető elnökként akkor Körösparti Péter elnökhelyettes vette át.

A HÖOK új elnökének mandátuma 2014. december 31-éig szól.

A közgyűlésen új tagot választottak, Vámosi Pétert, a Semmelweis Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetőjét a régi-új HÖOK-vezető megüresedő elnökségi helyére. A küldöttek egyhangúlag fogadták el az elnökségi tagok beszámolóját.

Körösparti Péter a közgyűlés után az MTI-nek elmondta: a közeljövőben napirendre tűznék az iparkamara és a mérnökkamara javaslatával összhangban az oktatáson belül a gyakorlati képzések megerősítését. Időszerűnek tartanák a kollégiumi kormányrendelet megújítását is, e témában a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségével is egyeztetnek majd.

Áttekintenék továbbá a hallgatói juttatásokról szóló rendeletet. Körösparti Péter azt mondta: tisztában vannak a költségvetési lehetőségekkel, de azt mindenképpen szeretnék elérni, hogy ne csökkenjenek a hallgatói juttatások. Átnéznék azt is, a normatívák elosztása hatékony-e - jelezte, megjegyezve: egyre több az önköltséges hallgató, és meg lehetne vitatni, a juttatások náluk hogyan alakuljanak.

Elnöki elképzelései közül kiemelte még a hallgatói választások, szavazások elektronikussá tételének támogatását. Vannak olyan intézmények, ahol ez a rendszer már működik, és szeretnék minél több egyetemnek, főiskolának biztosítani a lehetőséget, hogy éljenek vele.

Kitért arra is, hogy ösztönöznék az intézményeket megelőző egészségügyi programok, szűrések, életmódról szóló tanácsadások szervezésére.

Szeretnék segíteni továbbá, hogy az egyetemek, főiskolák helyben megállapodásokat kössenek színházakkal, kulturális intézményekkel, így biztosítva kedvezményes belépőjegyeket a hallgatóknak.

Időközi tisztújító közgyűlést tart a HÖOK

Időközi tisztújító küldöttgyűlést tart szombaton a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A szervezet elnöki posztjáért várhatóan egyedüliként indul Körösparti Péter ügyvezető elnök indul.

Az időközi küldöttgyűlést azért kell megtartani, mert a korábbi elnök, Nagy Dávid augusztus végén, személyes okokra hivatkozva, lemondott. A HÖOK irányítását ügyvezető elnökként Körösparti Péter elnökhelyettes, a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetője vette át.

Körösparti Péter az MTI-nek korábban elmondta, hogy október 19-én, a győri Széchenyi István Egyetemen tartják az időközi választást. A poszt elnyeréséhez egyszerű többséget kell szerezni.

A HÖOK új elnökének mandátuma 2014. december 31-éig szól majd.

Olvasóink írták

  • 1. pachakuti 2013. október 19. 16:37
    „" Nagy Dávid augusztus végén, személyes okokra hivatkozva, lemondott."

    Elképzelhetőnek tartom - a mi szegedi elnökünk tanulmányi és életútját ismerve - hogy egyszerűen kiöregedett és már ciki neki ötvenegynéhány évesen harmadik évfolyamosként képviselni a húsz éveseket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézők közé hajtott egy versenyautó Városlődön, hat ember megsérült

Az engedéllyel megrendezett autóversenyen történt baleset körülményeit vizsgálják. A balesetet… Tovább olvasom