Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait

A szocialista politikus szerdán Josef Mengele náci orvos módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat.
Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait és a meggyilkoltak még élő hozzátartozóit - ezt a szocialista politikus írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Az MSZP elnökségi tagja hozzáteszi, a jelenlegi hatalom "embertelenségeit" azonban nem fogja szó nélkül tűrni.

A politikus korábban, egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: az MSZP szerint Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlít az, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat. Az ellenzéki párt szerint a kabinet ezzel bizonyíthatóan emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba.

Szavait a Fidesz, a KDNP és a Mazsihisz mellett a felülvizsgáló orvosok is elítélték.

Korózs Lajos csütörtöki közleményében azt írja, hogy a népirtás túlélőinek, esetleg az áldozatok leszármazottjainak tisztje eldönteni, hogy a hazai, vagy akár az egyetemes zsidóságot egy a Fidesz "embertelen társadalompolitikája" ellen szót emelő ellenzéki nyilatkozat, avagy "az elmúlt időben a XX. századi magyar fasizmus XXI. századi szellemi örököseinek nyomdokába lépő kormánypártok szélsőséges nézeteket terjesztő politikája sérti-e inkább". Hozzáteszi, ettől függetlenül sajnálja, ha szerdai szavaival a holokauszt kárvallottjai közül akár egyetlen embert is megbántott.

A politikus úgy fogalmaz, ugyanakkor azt is sajnálja, hogy azok, akik korábban a hazai szélsőjobboldal által példaképnek tekintett Wass Albert, majd Horthy Miklós, később Nyirő József, újabban pedig Prohászka Ottokár életművének restaurációjára is képesek voltak azért, hogy a "szegényellenes gazdaság- és társadalompolitikájukból kiábrándult szavazóikat pótolják", most szándékosan félreértik és félremagyarázzák az általa elmondottakat.

Kijelenti, hogy szavai nem a XX. századi náci koncentrációs táborokban történt szörnyűségekről, hanem a jelenkori Magyarország talán legsúlyosabb emberi tragédiáiról szóltak. "Arról, hogy hazánkban ma megtörténhet, és széles társadalmi közöny mellett meg is történik, hogy sorsukra hagyott, munkaképtelen emberek tucatjai követnek el öngyilkosságot azért, mert nem csak a rokkantellátásuktól, hanem emberi méltóságuk utolsó morzsáitól is megfosztva érzik magukat" - zárja a közleményt.

Olvasóink írták

 • 9. tucat 2012. július 06. 22:21
  „A bárányok hallgatnak. Hisz tudja, kedves Ossian33. :)
  Nyilván érti: nem a "felnőtt" példányokról (birkák - mert azok, mint hallhatja, bégetnek, pontosan, ahogy kell, amíg maguk is sorra nem kerülnek a nyíráskor, vagy a vágóhídon), hanem a remegő áldozatokról beszéltem.”
 • 8. ossian33 2012. július 06. 14:59
  „"Szavait a Fidesz, a KDNP és a Mazsihisz mellett a felülvizsgáló orvosok is elítélték."

  És vajon az érintetteknek, a szenvedő alanyoknak, rokkantaknak, rehabosoknak, akik a bőrükön tapasztalják a változást, mi a véleménye ????”
 • 7. Mozimasiniszta 2012. július 06. 11:03
  „T. tucat ! korábban , más dolgokban, mértékadónak könyveltem el a véleményét de ha továbbra is az a véleménye hogy védenie kell ezt a Rákosi epigont...hát sajnálom .
  "az emberi intelligencia teljes rövidzárlatának" könnyű bekövetkezni, annak hiányában - már ami Kórózsra
  vonatkozik...mellesleg nem tartom magam szélsőjobbos báránynak , de sok-sok személyes okom megvan
  az elvtársi csürhe utálatára...”
 • 6. bánki 2012. július 06. 08:38
  „Már azt hittem megúszom a hetet holokauszt nélkül.

  Fogjuk fel pozitívan, csak csütörtökön jött a menetrendszerű hiszti !”
 • 5. tucat 2012. július 06. 08:20
  „Korózs hasonlata, meglehet, eltúlzott, mert az emberi intelligencia teljes rövidzárlatának a kisülése nyomán fellángoló holokauszttal valóban nem sok történelmi eseményt lehet összemérni, de az asszociáció mintha mégsem lenne teljesen alaptalan. Az MSZP-s politikus említi a társadalmi közönyt is (ezt sem ok nélkül, de én megtoldanám a lopódzó félelem súlyos és veszélyes mentális torzulásaival is), amelyet, ha megváltoztatni nem tud is, de igazolni annál inkább, éppen a szerencsétlen (nem szerencsétlenebb, mint maga a célba vett jelenség) hasonlatára adott, heves reakciókkal.
  A kormányt és a kormánypártokat értem, a felülvizsgálatban résztvevő orvosok heves, hárító tiltakozását is, de a Mazsihisz érzékenységét már kevésbé. Hacsak nem értelmezem a hasonlat elleni kirohanásukat a (politikai) behódolás egyértelmű jeleként. Lelkük rajta.

  Ez a "vörös vadbarom", kedves szélsőjobboldali szelíd bárány, Mozimasiniszta, úgy hiszem, sem a társadalom megvetésétől, sem pedig a zsidók bosszújától nem tart. Nem is kell ilyesmitől tartania, hacsak nem ön vezeti majd hadba az említett seregek valamelyikét, vagy a belőlük szervezett, egyesített haderőt, mely eléggé különös magasabb egység lenne, kivált az Ön háta mögött, nemde? Korózs egyszerűen sajnálja, hogy a hazai zsidóságot képviselő Mazsihiszt ennyire érzékenyen érintette a hasonlata, mert nem az ő megsértésük volt a szándéka, hanem a közöny és a félelem falának az áttörése. Ez pedig valamelyest sikerült is neki, különös, diszharmonikus felhangokkal, természetesen.hu.

  Szebb, hűvösebb napokat!”
 • 4. t680822g 2012. július 06. 06:43
  „3. Mozimasiniszta: Köszönöm! Végre valaki megmondja nekik!”
 • 3. Mozimasiniszta 2012. július 05. 22:04
  „Úgy látszik ez a vörös vadbarom jobban fél a zsidók bosszújától mint a magyar társadalom megvetésétől
  Nna... és akkor most kussolnak az elvtársak ???”
 • 2. t680822g 2012. július 05. 21:50
  „A zsidók kisajátítják a náci népírtást, pedig a legelső áldozatai a nácizmusnak az elmebetegek voltak, ők voltak a legelsők, akiket tömegesen gázzal öltek meg a fasiszták. Márpedig az elmebetegek rokkantak. A fidesz az elmebetegeket is berendelte felülvizsgálatra, és elvette tőlük a rokkantnyugdíjas státust is. Ideológiailag közel áll a Fidesz a nácizmushoz ebben a tekintetben, az elmebeteg rokkant (is) here, a társadalom ellensége, aki ellen hecckampány folyik a Fidesz propagandájában.”
 • 1. CsImre 2012. július 05. 20:09
  „Kórózsnak (ki az?) sikerült nagyot nyilatkoznia. Ha ez volt a célja, akkor ügyesen csinálta, de ha jól is akarta volna csinálni, nem nyúl darázsfészekbe. Lehet azonban, túl sokat feltételezek róla.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakóautót sodort el egy kamion az M3-ason

A baleset az autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán a 29-es kilométernél történt A lakóautó… Tovább olvasom