Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Korszerűbb kampány, egyszerűbb üzenet

Szerdán este a szegedi Városi Televízió és a Délmagyarország közös tévéműsorában, a Szemköztben Fábián György politológust faggatta Vass Imre szerkesztő-riporter és Szabó C. Szilárd újságíró a választási kampányról. Egy héttel korábban dr. Pajor Lászlót, a szegedi városi kórház főigazgatója az egészségügyi reform nehézségeiről beszélt.
A választópolgárok ma még kevésbé égnek lázban, mint a pártok, amelyek hatalmas lendülettel kezdték a kampányt a parlamenti választások időpontjának bejelentése után – mondta Fábián György. A politológus szerint az elmúlt hetek „ígéretcunamiját" már nehéz lesz túlszárnyalniuk a pártoknak a hátralévő időszakban. Ugyanakkor a választási hadjárat erről is szól.

Ez történt 1998-ban és 2002-ben is – ígértek a pártok, aztán nem mindent teljesítettek. Fábián György szerint mára a kampánytechnikák korszerűbbek, az üzenetek pedig egyszerűbbek lettek. Az egymondatos szlogenek hívó szóként működnek. Azért választják ezt a pártok, mert még mindig nagyon sok a bizonytalan szavazó. A politológus szerint az alacsonyabb részvétel a kisebb pártoknak kedvez. Jobb lenne, ha több párt is bekerülne a parlamentbe – magyarázta –, mert a magyar társadalom tagozódása nem kétpárti. A műsorban egy héttel korábban arról esett szó, hogy ugyanaz a cég világítja át a városi kórház gazdálkodását, mint amelyik a rendelőintézetben is vizsgálódott.

A Tig-Res Rt. vezetőjét Pajor László abban a reményben kérte fel vizsgálatra, hogy hátha kapnak tőlünk olyan jó ötleteket, amelyeket tudnak hasznosítani, hiszen a külső szem mindig másként látja a helyzetet. A főigazgató szerint az egészségügy reformjára a pártok eddig nem mertek vállalkozni. Hogy miért nem? Mert olyan döntéseket kell felvállalniuk, amelyek népszerűség- és szavazatvesztést is eredményezhetnek. Pajor szerint a magyar egészségügy átalakításához szemléletváltásra és rengeteg pénzre van szükség. Az orvosok jogállásáról szólva elmondta, hogy a kórházban az orvosok döntő többsége közalkalmazottként dolgozik, de az ügyeleti szolgálatot vállalkozási formában teljesítik, ami jó nekik is és az intézménynek is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18 ajándékötlet Valentin napra!

Szent Valentin nevenapján világszerte megajándékozzák szeretteiket az emberek. Ön már vett valami… Tovább olvasom