Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Korszerűsítik Békés megye szakképző intézményeit

Gyula - Folyamatosan korszerűsíti az ország egyik legnagyobb oktatási centruma, a gyulai székhelyű Harruckern János Közoktatási Intézmény a hozzá tartozó iskolák tanműhelyeit - közölte az iskola igazgatója az MTI-vel.
Zámbó András elmondta: a 2007-ben több megyei fenntartású iskola összevonásával megalakult intézmény napjainkra az ország egyik legnagyobb oktatási centrumává nőtte ki magát. Az idén már Békés megye hat településén összesen tíz iskolában folyik az iskolarendszeren belüli és kívüli képzés. A Harruckernben majdnem ötezer diák tanul, 530 pedagógus és technikai-adminisztrációs személyzet segíti őket az ismeretek elsajátításában.

Az iskola folyamatosan bővíti és korszerűsíti a képzéshez, a szakképzéshez szükséges infrastruktúráját. Az elmúlt egy hétben Szabadkígyóson és Mezőhegyesen összességben 150 millió forintért újították fel a szakmák elsajátításához szükséges tanműhelyeket.

Szabadkígyóson a pék és cukrász szakmákat, valamint az élelmiszerek tartósítását tanuló diákoknak az elérhető legjobb technológiákkal felszerelt tanműhelyeket adtak át, új kemencékkel, sütő- és cukrászipari berendezésekkel.

Mezőhegyesen az iskola négy tanműhelyét és három tantermét újították fel, a mezőgazdasághoz, a gépjárműjavításhoz, az általános gépészethez, valamint az építőiparhoz kapcsolódó társzakmákat tanulók gyakorlati oktatásának feltételeit javították.

Az iskola ezeket a beruházásokat főként uniós támogatásokkal valósította meg, míg a költségek tíz százalékát a fenntartó Békés Megyei Önkormányzat adta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beolvad és nevet vált a Borsodi Sörgyár Zrt.

Budapest - Október végével egyesül tulajdonosával, és nevet vált a bőcsi székhelyű Borsodi Sörgyár… Tovább olvasom