Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Kósa: a rendszerváltáshoz mérhető az elmúlt két és fél év átalakítása

A következő másfél év legfontosabb feladata az átalakult alrendszerek stabilizálása, illetve annak a kedvező fordulatnak a kihasználása, amely Magyarország gazdasági helyzetében bekövetkezett.
A rendszerváltáshoz mérhető az elmúlt két és fél év átalakítása - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a párt Országjárás című fórumsorozatának gyöngyösi állomását megelőző sajtótájékoztatón pénteken.

A következő másfél év legfontosabb feladata az átalakult alrendszerek stabilizálása, illetve annak a kedvező fordulatnak a kihasználása, amely Magyarország gazdasági helyzetében bekövetkezett - közölte Kósa Lajos.

Hozzátette: az a cél, hogy a magyar családok a nyugat-európai családokhoz hasonlóan csupán jövedelmük 6-8 százalékát költsék rezsire, a jelenlegi 25 százalékos aránnyal szemben. Mint mondta: ezt szolgálja a gáz és a villanyáram árának 10 százalékos csökkentése a jövő évtől.

Azt mondta, 2010-re világossá vált, hogy a rendszerváltás utáni 20 évet, a "posztkádári rendszert" le kell zárni. A Gyurcsány-Bajnai-kormány tevékenysége következtében ugyanis 8 ezer milliárd forintról 21 ezer milliárd forintra nőtt az ország adóssága, a családok egyharmada hitelcsapdába került, és megötszöröződött az önkormányzatok tartozása is - fűzte hozzá.

Az a veszély fenyegetett - mondta -, hogy Magyarország Görögország sorsára jut. Elengedhetetlenné vált az oktatási, a nyugdíj- és a választási rendszer átalakítása, mert világossá vált, hogy egyik sem tudja betölteni feladatát - közölte a politikus.

Hangsúlyozta: a külső eladósodást a kormány megállította és stabilizálta a magyar költségvetést, ennek következtében végre esély nyílik arra, hogy Magyarország kikerüljön az uniós túlzottdeficit-eljárás hatálya alól. Stabilizálták az egészségügyi és a nyugdíjpénztárt is, és felszámolták a magánnyugdíjpénztár-rendszert, amely - mint mondta - a nyugdíjrendszer szétesését okozhatta volna.

Kósa Lajos kitért arra: az adórendszert úgy alakították át, hogy a hangsúlyt a jövedelemtípusú adókról a fogyasztási típusú adókra helyezték. Többi között az egykulcsos adónak és a családi adókedvezményeknek köszönhetően sikerült megfordítani a demográfiai trendet, így 2012-ben már várhatóan 3 ezerrel több gyerek születik, mint a megelőző évben.

A politikus kiemelte, hogy az alaptörvény elfogadásával új utat szabtak az alkotmányos működésnek, az alkalmatlanná vált választási eljárásról szóló törvények átalakításával, a feliratkozással pedig megteremtették annak a lehetőségét, hogy a jogszabályok azonos módon kezeljék a Magyarországon, a szomszédos országokban élő, illetve a Nyugat-Európában vagy a világon máshol dolgozó magyar állampolgárokat.

Az Országjárás keretében december 20-ig mintegy 40 fideszes politikus látogat el az ország 175 településére és ismerteti a kormányzat eddig elvégzett munkáját, továbbá a kormány előtt álló legfontosabb feladatokat.

Olvasóink írták

  • 2. béci61 2012. december 08. 11:39
    „Tisztelt Kósa Polgármester Úr! A címhez egy rövid megjegyzésem van csupán: Érzem a bőrömön a változásokat! A Szolnoki Törvényszék az 1.Pf.20.223 számú ügyben a Pp. előírásain túl a számok tanát (matematikai tézisek, összeadási és osztás-szorzási műveletek) is sikeresen írta át. Köszönöm Istenem.”
  • 1. balihoho 2012. december 08. 11:30
    „Tényleg minden olyan! Negatívan! Sajnos ezen még a forintot látványosan a kormányra kerüléskor bedöntő, Kósa sem tud változtatni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen is életfogytiglanit kaptak egy dombóvári rablás elkövetői

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen annak a négy férfinak a büntetését, akik közül… Tovább olvasom