Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Kósa: a rezsicsökkentés az igazságos közteherviselés része

A Fidesz szerint a rezsicsökkentés annak az általános és igazságos közteherviselésnek a része, amelyben a különböző gazdasági szektorok képviselői is hozzájárulnak a válságból történő kilábaláshoz.
Erről Kósa Lajos, a kormánypárt alelnöke beszélt újságíróknak szerdán, a főváros XVI. kerületében található Erzsébetligeti Színházban, a rezsicsökkentést bemutató lakossági fórum előtt.

Kiemelte, a rezsicsökkentés "nemcsak a pénztárcákat érinti", hanem két eltérő szemléletmódról is tanúskodik: a Fidesz a rezsicsökkentésre az általános és igazságos, tehát a bankokra és multinacionális cégekre is kiterjedő adórendszer részeként tekint, míg az "Összefogás nevű katyvasz" megszüntetné azt és ismét a jövedelmek adóterhelését növelné.

Kósa Lajos szerint ez azért hibás megközelítés, mert rontaná a munkavállalás feltételeit. Emlékeztetett, a kormány ezért vezette be az egykulcsos személyi-jövedelemadót, valamint a családi adókedvezményt és fordult inkább a fogyasztási típusú adók felé, amivel 600 milliárd forintot hagyott a magyar családoknál.

A Fidesz alelnöke szerint ennek a rendszernek az az előnye, hogy az emberek maguk döntenek fogyasztásukról, ráadásul szociálisan is igazságos, hiszen a többet vásárló gazdagok több adót is fizetnek.

Kósa Lajos szerint azért lehet rezsiharcról beszélni, mert a baloldal bár "szociálisnak álcázza magát" mégis a tőkét képviseli és azt nem hajlandó adóztatni, helyette ismét a jövedelmek terheit növelné. Ezt a módszert egyszer már kipróbálta az ország, tönkre is ment miatta a gazdaság - fogalmazott a politikus, majd hozzátette: "most ugyanazok ásnának gödröt, akik korábban egyszer már megásták".

Szatmáry Kristóf nemzetgazdasági államtitkár, a Fidesz képviselőjelöltje elmondta, Budapest XVI. kerülete az egyik leginkább fejlődő városrésze volt a fővárosnak, a rezsicsökkentés pedig 2,2 milliárd forint megtakarítást eredményezett a választókerületben élőknek. Korábban egyetlen kormány sem tett ennyit az itt lakókért - fogalmazott a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pontatlanul kitöltött regisztrációs kérelmeket is elfogadják

A pontatlanul kitöltött regisztrációs kérelmeket is elfogadja a Nemzeti Választási Iroda a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároktól. Tovább olvasom