Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Kósa: illetménykiegészítést a felsőfokú végzettségű kösztisztviselőknek

A Fidesz alelnöke szerint az önkormányzatoknál közszolgálati jogviszonyban álló, felsőfokú végzettségű köztisztviselők esetében is kötelezővé kell tenni az illetménykiegészítést.
A kormánypárt alelnöke, debreceni polgármester a közszolgálati tisztviselőkről szóló kormányjavaslathoz nyújtott be erre vonatkozó módosító indítványt, amelyet úgy indokolt: az eredeti előterjesztés hátrányosan különbözteti meg az önkormányzati igazgatásban dolgozókat azzal, hogy kizárja őket az alanyi jogon járó illetménykiegészítés lehetőségéből.

Szerinte így jelentős eltérés alakulna ki az eltérő jogviszonyban, de alapvetően hasonló munkát végző közszolgálati tisztviselők illetménye között, az önkormányzatok szakember-utánpótlása pedig nehézzé válna, mivel az általuk kínált illetmény nem lenne versenyképes a más szerveknél közszolgálati jogviszonyban állókéhoz képest.

Kósa Lajos ugyanakkor amellett, hogy kötelezővé tenné az illetménykiegészítést, mértéknek megállapítását nem bízna egészében az önkormányzatokra, hanem a kormányzati előterjesztésben rögzítettnél alacsonyabban maximálná a lehetséges mértékét.

Ezt azzal magyarázta, hogy a helyhatóságok ne vállaljanak a költségvetési lehetőségeiket meghaladó terhet.

A politikus emelné ugyanakkor jegyzők illetménypótlékát, amelynek mértéke így nem csak a fővárosi főjegyző, hanem a megyei jogú városokban, a fővárosi kerületekben, illetve a kistérségi társulás székhelyén dolgozó jegyzők esetében is az alapilletmény fele lenne.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. november 30. 14:36
    „Van itt mani kérem:"az alapilletmény felét". Kb ennyiből kell megélni egy egy embernek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bélyeg Steve Jobs emlékére

A Magyar Posta limitált kiadású bélyegeket bocsát ki Steve Jobs képmásával. Tovább olvasom