Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Kósa Lajossal tárgyalt a kormányfő

Nem fűnyíróelv alapján kell az önkormányzatoknál a kiadásokat csökkenteni - egyebek mellett erről tárgyalt Bajnai Gordon miniszterelnök kedden Debrecenben Kósa Lajos polgármesterrel. A kormányfőt érkezésekor és távozásakor is tüntetők fogadták.
Elsősorban gazdasági kérdésekről tárgyalt kedden délelőtt Debrecenben a miniszterelnök Kósa Lajos polgármesterrel. A találkozó után Bajnai Gordon elmondta, hogy a 120 milliárdos, önkormányzatokat érintő megvonással kapcsolatban egyetértettek abban, hogy nem fűnyíróelv alapján kell a kiadásokat csökkenteni. Ahol lehet, az önkormányzatok terheit kell csökkenteni.

Kósa Lajos ezzel egyetértett és azt mondta, hogyha marad a 120 milliárdos megvonás, akkor megrogynak az önkormányzatok.

Bajnai Gordon a Neutronkutató Központ kapcsán arról beszélt, hogy a kormány több pénzt már nem tud adni, de mindent megtesz, hogy Debrecen legyen a helyszíne.

A miniszterelnök a találkozó után felavatta az IT Service Hungary Kft. több mint 10 ezer négyzetméteres modern irodaépületét, ami 300 új munkahelyet teremt a nyelveket beszélő, diplomás fiataloknak Debrecenben.

Bajnai Gordont egyébként érkezésekor körülbelül tucatnyi tüntető fogadta. Fütyültek és bekiabáltak, amikor kezet fogott Kósa Lajossal. A tárgyalás után szintén kiabálás fogadta, egyebek mellett hazaárulónak nevezték.

Olvasóink írták

 • 5. achilleus 2009. július 29. 08:22
  „4. hozzászólás Bénadoki 2009.07.29. 07:25
  Ott voltál? Jó, hogy tudjuk.
  Táncsak nem te vagy a hmvhelyi nyaqliügyész, Bénadoki?”
 • 4. Bénadoki 2009. július 29. 07:25
  „Ez azért már több mint szánalmas,hogy a Fideszeseknek teljesen mindegy,csak az a lényeg,hogy hatalomra kerüljenek.Ez meglesz de nagy lesz a kiábrándultság.A Fideszen belül sem olyan békés a helyzet csak O.V.sztálini módszerekkel tart rendet.Bajnainak semmi köze a Hajdúbét tragédiájához.Ott voltam.Sajnos a libatartókat saját embereik vezették félre és most Bajnaira mutogatnak a háttérből.”
 • 3. comet 2009. július 28. 17:51
  „Bajnai rést talált a Fideszen. A korhadó rést célszerű kimetszeni és újra tömíteni.
  Orbánnak abban igaza van hogy nem áll szóba a törvénytelenül hatalmon levő, több ember haláláért és tönkretételéért felelős Bajnaival.
  Más kérdés hogy lényegesen többet kéne tennie az eltávolításáért és felelősségre vonásáért.
  Kósára ezek után érdemes lesz odafigyelni, mert a Libajnai-Furmány duó mögött lapuló mogulok látómezejébe került. És ki tudja mire képesek azok a mogulok.”
 • 2. Nemzetirock 2009. július 28. 14:28
  „libajnai mikor gyüssz szegedre? itt is számithatsz hasonloan "kedves" fogadtatasra. :P”
 • 1. Nemzetirock 2009. július 28. 14:22
  „flexmake-nak:

  Eladósodás fenyegeti az MSZP-t
  * Belföld
  * Friss hírek
  * Küldje el ismerősének!

  Ha nagyot bukik a baloldal, akkor az MSZP mostani évi egymilliárd forintos állami támogatása harmadára-felére csökkenhet, és nem lesz képes finanszírozni veszteségeit. A szocialisták 2008-at körülbelül hétszázmillió forint veszteséggel zárták. A párt működtetéséhez felvett hitelek forrásaink szerint ennél jóval többre rúgnak, és egy részük a vidéki pártingatlanokat terheli. Azaz ha a támogatás megcsappanása miatt az MSZP nem képes törleszteni, a bankok elvihetik a helyi pártszékházakat, és több száz pártközeli alkalmazott kerülhet utcára.

  7,5-11 milliárd forint - belső becslések szerint ennyit költött az MSZP a 2006-os országgyűlési kampányra. Aminek ereje és népszerűsége teljében, feltöltött pártkasszával futott neki. Most viszont erős mínusszal kénytelen nekimenni a 2010-es választásnak, és népszerűségével együtt a potenciális adományozók köre is erősen megcsappant. Következésképpen, vélekednek MSZP-s forrásaink, mindenképpen hitelre lesz szükségük a kampányhoz és a párt működtetéséhez. (Hivatalosan ilyesmiről persze szó sincs, elvben az MSZP-nek elegendő a korteshadjáratához a törvényben megengedett 386 millió forint.)
  A kifacsart párt

  Csakhogy az MSZP büdzséjét már így is jelentős kiadások terhelik. A párt bevételei tavaly 1,422 milliárd forintra rúgtak, de közben 2,1 milliárd forintot költött. A hétszázmilliós hiányt a pártnak egyébként nem kellett egy az egyben benyelnie, 2007-ben nagyjából egymilliárd forintért adta el a Köztársaság téri székházát, így abban az évben körülbelül 2,3 milliárd forint bevételt könyvelhetett el. Költeni pedig csak 1,9 milliárd forintot költött (az új, Jókai utcai székházat 700 millióért vették, 100 milliót vitt el a felújítása), tehát maradt négyszázmillió forintjuk, a párt valós 2008-as hiánya csak háromszázmillió forint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élménymedencébe esett és meghalt egy kisfiú Siófokon

Gondatlan emberölés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség: élménymedencébe esett egy 4 éves taksonyi… Tovább olvasom