Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Kósa: minden nehézség ellenére a Fidesz tartja vezető szerepét

Kósa Lajos szerint a Fidesz őrzi vezető szerepét, de akadnak olyan intézkedések, amelyek morzsolják a párt bázisát.
Kósa Lajos szerint a Fidesz továbbra is őrzi vezető szerepét, de vannak olyan kormányzati intézkedések, amelyek morzsolják a párt szavazóbázisát.

A Fidesz alelnöke az m1 Ma reggel című műsorában kedden úgy értékelte a nemrégiben megjelent közvélemény-kutatási adatokat, amelyek szerint csökkent a Fidesz népszerűsége, hogy pártja minden nehézség ellenére őrzi vezető szerepét. Hozzátette: az Orbán-kormány az elmúlt húsz év kabinetjei közül a legnépszerűbb a parlamenti ciklus félidejében.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem lehet a közvélemény-kutatások alapján kormányozni. Véleménye szerint egy sor olyan intézkedést hoztak, amelyek ugyan az emberek döntő többségének tetszenek, azonban azok, akik érdeksérelmet szenvedtek és korábban Fidesz-szavazók voltak, eltávolodtak a párttól.

Nem önmagában arról van szó, hogy népszerűtlen lépéseket hozott a kormány, hanem a népszerű intézkedések is egyre inkább morzsolják a Fidesz szavazóbázisát - jelentette ki Kósa Lajos.

Ilyen intézkedésnek nevezte a korkedvezményes nyugdíjakkal kapcsolatos döntést, illetve az egykulcsos adót. Utóbbiról azt mondta: az adófizetők 60 százaléka járt jobban, 15 százaléknak nem változott a jövedelmi pozíciója, viszont a többiek rosszabbul jártak, és hiába vezették be a bérkompenzációs rendszert, volt aki ezzel nem tudott élni, vagy a munkáltatója nem élt vele.

"Ez mind morzsol, morzsol, morzsol" - fogalmazott az alelnök, aki szerint a Fideszt elhagyók nem más pártokhoz mennek át, hanem a bizonytalanok táborába kerülnek. Kósa Lajos kijelentette: a többség érzi, hogy jó az az út, amelyet a kormány kijelölt.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2012. június 12. 13:44
    „Úgy van Kósa úr! És vezető béreket is önöknél markolnak föl az önkormi cégvezetők. Évi:60 000 000-193 000 000ft-ig”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vöröscsillag-per: az MSZP-vel fizettetnék ki a kártérítést

A vöröscsillag-perben a magyar államra kirótt kártérítést és perköltséget az MSZP költségvetési… Tovább olvasom