Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 30. vasárnap - Rózsa

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Kósa: mindent meg kell tenni

Kósa: mindent meg kell tenni

Fidesz ügyvezető alelnöke közölte, mindent meg kell tenni, hogy a pénzügyminiszterek tanácsában ne kapjon többséget a felfüggesztési javaslat.

mti - 2012.02.26. 22:24
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az európai pénzügyminiszterek tanácsában ne kapjon többséget, az Európai Bizottság által megfogalmazott, a magyarországi kohéziós pénzek felfüggesztésére vonatkozó javaslat - mondta Fidesz ügyvezető alelnöke vasárnap este az m1 A lényeg című műsorában.

Kósa Lajos kijelentette, világossá kell tenni azokat a tényeket, amelyek az ország javára szólnak. Ezek között említette, hogy 2004 óta először tavaly, az Orbán-kormány által készített első teljes büdzsé idején csökkent 3 százalék alá a költségvetési hiány. Hozzátette, az Európai Bizottság sem vitatja, hogy a hiány idén is 3 százalék alatt marad. Szavai szerint a testület csak azt állítja, hogy 2013-ban lesz 3,25 százalék a hiány, annak ellenére, hogy - állítása szerint - a kormányerők megteszik azokat a lépéseket, amelyek 3 százalék alatt tartják majd azt.

A műsorvezető kérdésére felelve emlékeztetett arra, hogy Magyarország ellen nem most indultak a kötelezettségszegési eljárások. Úgy összegzett, hogy több mint 20 ilyen eljárás kezdődött, de ezek közül csak 3 keletkezett az Orbán-kormány idején. Szavai szerint nem ezek az eljárások a perdöntőek az ügyben, mert "az a politikai hisztériakeltés, ami a tényektől elrugaszkodva Magyarország ellen folyik, biztos szerepet játszott a bizottság ezen ajánlásában".

Az ügyvezető alelnök személy szerint úgy látta, hogy az ügy nem az országról szól, hanem egy olyan értékrendről, amelynek esetében "Magyarország vette magának a bátorságot és egy kétharmados alaptörvényben rögzítette, és ez számos ponton kiverte a biztosítékot Európában". A politikus visszautalt arra, hogy az unió alapokmányának vitája során is kiemelt témát jelentettek Európa keresztény gyökerei. "Magyarország, akár tagadja valaki, akár nem, egy olyan ország, amelynek modernkori történelmében a kereszténység a meghatározó elvrendszer és értékrend. Mi ezt beírtuk az alkotmányba, mert ez az igazság", akkor is, ha az európai balliberális értelmiség ezt nem tudja elfogadni - közölte.

Hozzátette azt is, hogy ha valaki Európában a baloldali érzelmei miatt nem tudja elfogadni azt, hogy a különböző diktatúrákat egyformán el kell ítélni, azzal nehéz vitatkozni. Kósa Lajos úgy fogalmazott, hogy az alaptörvényt ezt kimondta, ami viszont számos politikusnak nem tetszik.

Az ellenzéki kritikákra reagálva kiemelte, hogy a túlzottdeficit-eljárás 2004 óta folyik Magyarország ellen és a 2010-ig regnáló szocialista kormányok egyetlen esetben sem tudtak megfelelni a maastrichti kritériumoknak. Hozzátette, ezek a kabinetek ráadásul, nominálisan, több mint a duplájára emelték az ország külső adósságállományát.

Az Andor László uniós biztos szavait idéző műsorvezető felvetésére, amely szerint 2011-ben csak a magán-nyugdíjpénztári pénzekből sikerült 3 százalék alá csökkenteni a hiányt, azt felelte, hogy a Gyurcsány-kormány idején is voltak olyan intézkedések, amelyek nem a strukturális, hanem - egyedi módon - a nominális hiányt érintették. Példaként említette a Budapest Airport Zrt. privatizációjából befolyó több mint 500 milliárd forintot.

"Most a szocialisták katasztrófakormányzásának isszuk meg a levét"- szögezte le a politikus, aki újfent hangsúlyozta, hogy a 2004-2010 között regnáló kabineteknek nem sikerült megfelelniük az uniós elvárásoknak.

A Jobbik véleményére reagálva, amelyik szerint felül kellene vizsgálni Magyarország és Brüsszel kapcsolatát, önmagát elkötelezett uniópártinak nevezte. Hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy tökéletesnek látja az EU-t, de úgy gondolja, hogy Magyarországnak az európai politikai erőtérben van a helye, mert ott vannak a barátaink és a szövetségeseink. "Nincs más lehetőségünk, mint hogy az uniót próbáljuk meg (...) magunkkal együtt megváltoztatni, hogy egy normálisabb szövetség legyen" - jelentette ki.

Andor László EU-biztos, aki nem ment el az Európai Bizottság ülésére, tökéletesen alkalmatlan a posztjára - szögezte le Kósa Lajos. Hozzátette, hogy a biztosnak, a kérdésben alkotott véleményétől függetlenül, minimum tartózkodnia kellett volna az ügyben. "Andor László egy (...) becsület nélküli ember" - jelentette ki a Fidesz ügyvezető alelnöke, aki szerint az érintett nem mond le posztjáról.

Szerdán jelentették be Brüsszelben, hogy az Európai Bizottság azt javasolja, jövő januári hatállyal függesszék fel 495 millió euró - mai árfolyamon 142 milliárd forint - Magyarországnak szánt kohéziós, vagyis felzárkóztatási támogatási összeg folyósítását, mert az ország nem teljesítette deficitcsökkentési kötelezettségeit.

Andor László EU-biztos az MTI-nek szerdán azt mondta, azért maradt távol az EB-ülésről, mert a szerdai, budapesti nyugdíj-konferencia időpontját, ahol megjelent, már jóval korábban fixálták, állásfoglalását pedig írásban juttatta el a bizottsághoz. Arra a kérdésére, hogy méltányos, arányos, igazságos-e a döntés, ahogy azt korábban várta, igennel felelt.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. Együgyű 2012.02.27. 15:07

,,Kósa: mindent meg kell tenni"
Jaj, II. Lagzi Lajcsi! Megint butítsz bennünket?
Megy ez a zagyva szöveg. ,,Mindent meg kell tenni."
Ez a te olvasatodban és Szíjas Petiében, sőt a pártokéban a következő!
Mi mindent megteszünk, amit bírunk! Ti meg nép annak a negatív következményeit fogjátok viselni.
A pozitívumok a mi privilégiumunk!!! Mi már vittük valamire!
Az elit, meg tovább gyarapszik és virul!!!
Álldozatválalás részükről az nuku!!!
OFF.

Moderálásra küldöm 11. karaly 2012.02.27. 12:58

Én szerintem pedig a nyugat kizsákmányol bennünket, fogyasztói vagyunk a termékeinek és szolgáltatásainak, de arra kínosan ügyelnek nehogy piaci versenytársaivá felnőjünk.

Moderálásra küldöm 10. spiler 2012.02.27. 12:21

lement alfába......KÁR,HOGY ILYEN KÉSŐN
mi már az oviba megtanultuk erösebbel jobb barárságba lenni......

Moderálásra küldöm 9. balihoho 2012.02.27. 11:48

Nem volna itt, sem hisztéria keltés, sem támogatás elvonás veszélye, ha a Fidesz, élén Orbán Viktorral, nem erőszak politikát, nem a makacs, csak azért is megcsináljuk a drasztikus nép nyomorító intézkedéseket, de a gazdagokat békén hagyjuk, módszereivel kormányozna!

Moderálásra küldöm 8. macs 2012.02.27. 11:11

3. PálfiPéter,
"Nyomják Krahácsot!"

Moderálásra küldöm 7. nanemaaa 2012.02.27. 09:57

Az a baj, hogy tőlünk nyugatabbra kicsit régebben művelik a kapitalizmust és a demokráciát nálunk. Ebbe azonban az is beletartozik, hogy már túl vannak azon, hogy minden hazugságot bevegyenek. Már egy párszor mondták Orbánnak is, hogy ideje lenne a tetteknek és nem a szavaknak. Attól meg tartózkodnia kellene, hogy befele mást mond, mint kifelé. Addig azonban, míg ezt nem érik fel ésszel (vagy csak bennünket néznek ennyire hülyének), az ország gyorsnaszádja szép egyenletes sebességgel halad a vízesés felé. Ha minden jól megy, Kósa 2010-es szavai valóra válnak, és biztosan csődbe viszik az országot. Kis szerencsével akár beelőzhetjük Görögországot is.

Moderálásra küldöm 6. kilo 2012.02.27. 09:14

Megshortolom a forintot pentek du, kellene valami okosat mondani akkor Lali! Utana hivlak es kapsz a szokasos 20%-nal kicsivel tobbet, OK?

Moderálásra küldöm 5. NTK 2012.02.27. 07:55

A címnél maradva:

Miért Lali? Azért, hogy legyen pénz az új stadionotokra?

Moderálásra küldöm 4. varadipal 2012.02.27. 07:43

A Kósa és a devizahitelesek is jobban járnának, ha Kósa/meg a bőrdíszműves/ bőrt húzna a fogaira, és nem dumálna össze vissza, mert ahányszor megszólal, a devizásoknak annyiszor kell mélyebben a zsebükben kotorászni a törlesztések után.Az okos Orbán ilyen hülye, Eu ellen, bank ellen, IMF ellen uszítókkal veszi körül magát, ez lesz a veszte.A rossz gyerektől előbb utóbb eltiltják a kakasnyalókát.Az Eu-nak nem fog egy hiperaktív hiányozni.

Moderálásra küldöm 3. PálfiPéter 2012.02.27. 07:39

1. saturnus 2012.02.27. 06:34
"ez a kormány irredenta,fasiszta,antiszemita,antidemokratikus"

Ha egy országban ilyeneket lehet hozzászólásként büntetlenül írni, akkor valóban így van?
A legtöbb kárt a magyarországi ellenzék ilyen, és hasonló tartalmú kiabálása okozza!

Ha jól tudom a kötelezettségszegési eljárások 2004 (!!!) óta folyamatban vannak Magyarország ellen!
Azt pedig a nagynénikéjének mesélje be bárki is, hogy kizárólag ez a kormány felelős a most kilátásba helyezett büntetésért. Példát akarnak velünk statuálni, nehogy ragadós legyen a nemzet előtérbe helyezése más országokban is!
Ez megint csak a tőkéről, a liberális értékek védelméről szól.
Bár feltételezem, olyan embereknek mint ön is, hiába magyaráz az ember bármit is...
Mert esze nem sok van.


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...