Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Kósa szerint az oktatásban új szövetségre van szükség

Az oktatáspolitika jelentős mértékben elszakadt a valóságtól az utóbbi években, ezért új szövetségre van szükség - mondta Kósa Lajos (Fidesz) Debrecen polgármestere kedden a városi tanévnyitón.
Az idei tanév arra lesz jó, hogy új szövetség jöjjön létre az oktatási kormányzat, az iskolafenntartók, a pedagógusok, a diákok és a szülők között - tette hozzá a Fidesz ügyvezető alelnöke az Ady Gimnáziumban tartott tanévnyitón.

A politikus szerint az elmúlt években jó néhány kísérlet történt a közoktatásban: szegregáció, antiszegregáció, osztályozás, nem osztályozás, lehet buktatni, nem lehet buktatni és így tovább - sorolta, majd megjegyezte: "ezek nem jöttek be, nem kicsit, nagyon!".

A szegregáció elleni küzdelmet teljes csődnek nevezte Kósa Lajos, megemlítve, hogy ma több a szegregált iskola, mint 8 éve.

Hozzátette: a diákjog egyfajta félreértelmezése akadályozta a pedagógusok és a szülők együttműködését.

Mindezekkel indokolta Kósa Lajos a változtatás, az új szövetség kialakításának igényét.

A helyi feladatok közül a tehetséggondozást, a kétnyelvű képzés kiszélesítését és a szakképzési tárgyaknak a képzési rendszerben történő korábbi megjelenését emelte ki Kósa Lajos.

A polgármester elismeréssel szólt a városi tanévnyitónak otthont adó Ady Gimnáziumról, amely rendszeres szereplője a hazai top 100-as listának, s az ország talán legjobb drámatagozatos iskolája.

Utóbbi kapcsán bejelentette: a város a Debreceni Egyetemmel együttműködve felsőfokú akkreditált színész és színházi szakemberképzés bevezetését tervezi.

Olvasóink írták

 • 3. Gazficko 2010. szeptember 20. 19:13
  „És ki lenne a szövetséges??? Csak nem a saját pártjuk????????????????

  Ne nézzen már hülyének ez a balkuki Kósa”
 • 2. deszkás 2010. szeptember 01. 11:31
  „Lajos megint okoskodik de ehhez ő is analfabéta! A számomra is népszerű egyre több hibát vét.”
 • 1. novaklaszlo56 2010. szeptember 01. 00:33
  „Hol itt a baj?
  A kölyköknek jogaik vannak - nemzetközi egyezményekben is vállalt alapokon -, a tanároknak, meg a nevelőknek meg kötelességeik, amelyek teljesítésében a kölykök jogai megakadályozzák őket. A kígyó a farkába harapott: teljes a kör. Minden rendben. Csak azt ne mondjátok, hogy ezt nem mi csináltuk az utóbbi egy-két évtizedben, mert akkor magam alá piszkítok rögvest!
  Szóval minden pontosan úgy van, ahogyan akartuk: a legnagyobb rendben. Nincs miért picsogni! Jó, jó, egy kicsit még lehet csiszolni a művön... De az az Új Testamentum, vagy mi, a tanárok, szülők, fenntartók... Áh, ezt már követni sem tudom. Attól tarok, az sem, aki mondja. De hát nem is azért mondja! :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két alvállalkozótól 25 buszt bérel szerdától a BKV

Két alvállalkozótól 25 buszt bérel a BKV szeptember elsejétől két hónapon át, mert csak így tudják… Tovább olvasom