Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Kósa szerint nincs politikai trendváltás az országban

A Fidesz ügyvezető alelnöke ezt a múlt hétvégi 3 időközi önkormányzati választás eredményére reagálva mondta.
A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a múlt hétvégi három időközi önkormányzati választás eredménye azt mutatja, semmiféle politikai trendváltás nem történt az országban.

Kósa Lajos ezt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján mondta, értékelve a vasárnapi voksolásokat. A bajai időközi önkormányzati képviselő-választást a Fidesz, a dabasit egy civil szervezet és a kormánypárt közös jelöltje nyerte, Tiszavasváriban pedig az eddigi jobbikos településvezető győzött a polgármester-választáson.

A Fidesz alelnöke szerint ezek alapján kijelenthető: szemfényvesztés, amit az MSZP próbált sugallni a közelmúltbeli dunaföldvári és soproni választással kapcsolatban, hiszen most vasárnap mindhárom szavazáson leszerepelt az ellenzéki párt. Sopronban az MSZP jelöltje győzött az önkormányzati képviselő-választáson, szeptember végén Dunaföldváron pedig a szocialisták Tolna megyei elnökhelyettese független jelöltként nyerte meg az időközi polgármester-választást.

Kósa Lajos hozzátette: amit biztosan nem lehet kiolvasni a múlt hétvégi - bajai, dabasi és tiszavasvári - időközi választásokból, az az, hogy az MSZP felfelé ívelő pályán mozogna.

A politikus a tájékoztatón összesítette a 2010 óta tartott időközi választások eredményeit. E szerint három időközi parlamenti választást tartottak - Szarvason, a főváros II. kerületében és Püspökladányban -, és mindhármat a Fidesz nyerte. A tízezer lakosnál nagyobb településeken összesen 42 időközi önkormányzati választás volt 31 Fidesz-győzelemmel, a fideszes polgármesteri győzelmek aránya négyből három. Összesen egyébként 225 időközi önkormányzati választás volt 2010 óta: ebben az összehasonlításban sokkal nagyobb a független győztesek aránya, hiszen sok kistelepülésen nem volt pártjelölt - ismertette az adatokat.

Olvasóink írták

 • 3. papsajt 2012. október 30. 09:34
  „60 éve nincs politikai trendválás. A módszerek maradtak, csak az éhség őtt.
  :
  http://www.hir24.hu/belfold/2012/10/30/kiretusaltak-a-polgarmestert-mert-szocialista/”
 • 2. saturnus 2012. október 30. 07:11
  „Kosa olyan sötét mint Vitézy Dávidka akinek az anyukája Fidesz EU képviselő és Párizsi nagykövet a másik rokona. Kósa majd a 2014-es választások után nyilatkozzon mert még eztán jön a fekete leves amit megfőztek és ki is érdemeltek maguknak.”
 • 1. igazságkereső 2012. október 29. 19:18
  „És mennyire demokratikus az az ország, amelynek ideiglenes miniszterelnöke megengedte a bankoknak 2009-ben az egyoldalú szerződésmódosítást?!Bizony lehetne sorolni azokat a károkat amelyeket az ország lakossága szenvedett el és szenved el ma is a "nem értettünk hozzá" kijelentést tevő, volt ideiglenes miniszterelnök valóban hozzá nem értő működése következményeként,melynek tapasztalatát hű elvtársa és előde biztosította! Ez az ember akar, és ezt az embert akarja újból miniszterelnöknek jelölni az MSZP csecsről leszakadt, de álnéven - Haza és Haladás ...- ( lehet, hogy a haza halad a szakadék teljes legaljára!) néven tovább rombolni az amúgy is " pénzügyileg, politikailag földig rombolt" országot, Magyarországot?!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Füzesabonyban: elvágták a férfi torkát

A 35 éves helybeli lakos holttestére a város egyik utcájában találtak rá. Tovább olvasom