Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kötelező az aratás előtti gépszemle

Megtartották a szokásos aratás előtti értekezletet a gazdálkodóegységek képviselőinek részvételével a csornai tűzoltóságon. Többek között fontos tudnivaló az is, hogy aratási időszakban gabonatáblán még az erőgépek fülkéjében sem szabad dohányozni.
A Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság a hagyományoknak megfelelően idén is aratás előtti értekezletre hívta a szövetkezetek, gazdasági társaságok, gazdakörök képviselőit.
Horváth László őrnagy, tűzmegelőzési osztályvezető érdeklődésünkre elmondta: az összejövetelen az elmúlt évi gépszemlék tapasztalatait osztották meg a jelenlévőkkel és felidézték a tavalyi aratással összefüggő két tűzesetet.
Beszélt arról is, hogy az erő- és munkagépek jellemző tűzvédelmi hiányosságai: az olajfolyás, a szivárgás, a tűzoltó készülék érvényességi idejének lejárta, a műszakonkénti takarítás, a karbantartás elmulasztása.
Horváth őrnagy jelezte, hogy az első gépszemlét június 23-án tartják Rábapordányban és Acsalagon. Ezt mintegy hatvan szemle követi, amelyeken kötelező a részvétel. Aki távol marad a gépszemlétől és mégis arat, szankcióra számíthat. Ez lehet helyszíni bírság vagy szabálysértés miatti eljárás. Gazdakörök, gazdasági társaságok is tarthatnak gépszemlét és az arról készült jegyzőkönyvet nyolc napon belül el kell juttatni a tűzoltóságra.
Változás a korábbiakhoz képest, hogy idén 21 A és 113 B típusú vizsgálati egységtűz oltására alkalmas tűzoltó készüléket kell elhelyezni a gépeken. Fontos tudnivaló az is, hogy aratási időszakban gabonatáblán még az erőgépek fülkéjében sem szabad dohányozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

gólparádék és egy parádés meccs

H csoport, 1. forduló:

Spanyolország–Ukrajna 4–0 (2–0) Tovább olvasom