Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Kovács és Lendvai a médiaszabályozásról vitázott

A kommunikációért felelős államtitkár szerint a kabinet teljesítette alkotmányos kötelezettségét a médiaszabályozás beterjesztett módosításával.
A kommunikációért felelős államtitkár szerint a kabinet teljesítette alkotmányos kötelezettségét a médiaszabályozás beterjesztett módosításával, az MSZP politikusa azonban úgy vélte: az előterjesztéshez benyújtott javaslatok nyomán bírósági döntéseket lehet figyelmen kívül hagyni.

Kovács Zoltán és Lendvai Ildikó a Kossuth Rádió csütörtök esti Ütköző című műsorában vitázott az Országgyűlés előtt lévő médiaszabályozást módosító előterjesztésről, a Thália Látvány Rádióstúdióban.

Míg Kovács Zoltán államtitkár azt hangsúlyozta, az igazságügyi tárca előterjesztése az Alkotmánybíróság tavaly decemberi kifogásait orvosolja, addig Lendvai Ildikó a tárca előterjesztéséből hiányolta az Európa Tanács észrevételeinek megválaszolását. Ezek között említette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjainak megválasztási szabályait, amelynek értelmében kizárólag a kormánypárt jelöltjei töltik be a posztokat, kilenc éven át. Úgy fogalmazott: a kormány "centinként amputál", amikor csak egy kifogást orvosol a sok közül.

Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője (j) és Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára (b) vitatkozik az MR1 Ko
Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) képviselője (j) és Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányzati kommunikációért felelős államtitkára (b) vitatkozik az MR1 Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kovács Zoltán ugyanakkor azt hangsúlyozta: a kormány támogatja például az LMP-s Karácsony Gergely javaslatát is, amely erősíti az újságírók forrásvédelmére vonatkozó szabályokat. Hozzátette: ezzel a forrásvédelem tekintetében minden szempontból kifogástalan szabályozás jön létre.

Azzal kapcsolatban, hogy a médiatanács tagjainak megválasztásához kétharmados parlamenti többség szükséges, kijelentette: a rendszert nem lehet ahhoz igazítani, hogy jelenleg ekkora többsége van a kormánypártoknak. A médiatörvény előnyei között említette, hogy a közmédia függetlenül, finanszírozásában biztos lábakon állva működhet. Visszautasította, hogy a médiatanács tagjai ne lennének függetlenek.

Lendvai Ildikó ezzel szemben bírálta, hogy a médiatanácsnak nem lesz kötelező szerződnie az általa szabályosan lebonyolított pályázatban nyertessé nyilvánított csatornával. Azt mondta: a jövőben nem kell a hatóságoknak végrehajtaniuk a bírósági ítéleteket, ha pervesztességük esetén a kormányoldal törvényt módosíthat, a döntés figyelmen kívül hagyását lehetővé téve ezzel.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. május 18. 10:01
    „Lendvai Ildikó és az országot kiárusító társai -neveket ugye nem szükséges leírni, hiszen minden épeszű magyar tudja, hogy kiről, kikről van szó! - jobban tennék ha most egy kis időre elhallgatnának, háttérbe vonulnának és meg sem kellene szólalniuk, mert ugye "...országot még így nem kúrtak el, ahogy mi kormányoztunk, majd beledöglöttem, hogy úgy kellett tennem, mintha kormányoztunk volna..." csakhogy idézzem a klasszikust, és Lendvai Ildikó is pontosan tudta, részese volt annak az országromboló pénzügyi, gazdasági és politikai bagázsnak,amelyről most hirtelen úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna. Csakhogy Lendvai Ildikóék 2004-2010 között legalább 3 millió embert tettek tönkre, eleddig büntetlenül! Ideje lenne csendben maradniuk, és megismerniük a rinocérosz bőrének vastagságát is, mert úgy tűnik ezzel még Lendvai Ildikó sincs tisztában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Telenor érvényesíti idei áraiban az új távközlési adót

Vodafone eközben arra figyelmeztetett, hogy az új adóteher jelentősen visszavetheti a beruházásokat. Tovább olvasom