Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kovács László: az MSZP figyelemfelhívása nem gyűlöletkampány

Az MSZP plakátakciója nem gyűlöletkampány, csupán a kormány megalapozatlan dicsekvésének szembesítése az igazsággal - jelentette ki Kovács László szocialista országgyűlési képviselő a párt Heves megyei küldöttgyűlését megelőző sajtótájékoztatón pénteken Egerben.
Az ellenzéki politikus elmondta: arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy ez az a politika, amellyel szemben a szocialisták alternatívát kínálnak. Szavai szerint ezt a gátlástalan kormányzatot széles körű összefogással, a demokratikus erők együttműködésével lehet leváltani.

Kovács László bizakodással tekint a 2014-es választásokra, mert - mint fogalmazott - egy olyan kormánnyal szemben, amely ennyi bűnt követett el a lakosság nagy része ellen, nemcsak érdemes, hanem lehet is alternatívát kínálni.

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi kormányzat egyik legnagyobb bűne a jogállam lerombolása, ennek a következménye az ellenőrizhetetlen és korlátlan központi hatalom, az úgynevezett centrális erőtér.

Véleménye szerint az unortodox gazdaságpolitika hatása az, hogy "miközben a térség országaiban gazdasági fejlődés tapasztalható, Magyarországon recesszió van, illetve az Európai Unióban itt a legmagasabb az infláció". A banki különadók miatt nincs hitelezés, ezért panganak a beruházások, így nem jönnek létre új munkahelyek - sorolta a politikus.

Mindezt súlyosbítja, hogy a kormány tönkretette nemzetközi, szövetségesi kapcsolatait, miközben a sokat emlegetett keleti nyitás, csupán "látványpékség", hiszen nincs semmilyen kézzelfogható eredménye - mondta Kovács László.

A sajtótájékoztatón Sós Tamás, a párt Heves megyei elnöke azt mondta, hogy az Európai Unió közepén perifériára szorult Magyarország, és visszatértek az 1920-as évek, a hárommillió koldus országa.

A tehetséges emberek elhagyják az országot, a hátrányos helyzetű térségek elnéptelenednek, és pang az Eger-Gyöngyös-Hatvan urbanizációs tengely, amely korábban egyike volt a Európa legdinamikusabban fejlődő térségeinek - hangsúlyozta Sós Tamás.

Korózs Lajos, a párt elnökségének tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalombiztosítás nyugellátási kasszájában 70 milliárd forintos hiány alakult ki. Szerinte ez annak is a következménye, hogy immár félmillió olyan magyar dolgozik külföldön, aki nem Magyarországon fizet járulékot.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2013. február 02. 20:54
  „Ma kaptam a societas -Sass Szabolcs kiadásában az ,,elég volt" agit.prog. kiadványt.

  ,,Societas - Új Mozgalom néven létrejött 2008. május 17-én egy új, baloldali fiatalokat tömörítő szervezet, az MSZP társult ifjúsági szervezete. Alapító elnöke Varga László. A szervezet 2010-es kongresszusán változtatja meg a nevét Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalomra és ekkor választ új elnököt Sass Szabolcs személyében.
  A szervezetet a Fiatal Baloldal utolsó kongresszusán hozták létre Szombathelyen, 2008. május 17-én.[1] Megalakításával párhuzamosan még aznap, jogutód nélkül megszüntették az MSZP társult ifjúsági szervezetét. A Fiatal Baloldal (röviden FIB) megszüntetésének hátterében az új integráció lehetősége állt. Úgy döntöttek, időszerű a megújulás.[2]"

  A Fiatal Baloldal oszlopos tagja Újhelyi Pista tudna beszélni a szervezet zűrös pénzügyeiről ! A Suslágot is csak a beszólása miatt csukták le !”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. február 01. 20:15
  „mármint Laca bá"´ cucillista igazsága , aminek semmi köze a valósághoz...”
 • 1. kontrapista 2013. február 01. 20:11
  „Laci bácsi, az élet rövid, ideje lenne gond nélkül élni családi körben. A közélet gonosz, mivel holnapra minden elfelejt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinevezték az új országos rendőrfőkapitányt

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Papp Károlyt országos rendőrfőkapitánnyá, elődjét Hatala… Tovább olvasom