Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Kovács László: Orbán grundon hetvenkedő kamaszként viselkedik

Az MSZP alelnöke szerint a kormányfő saját és környezete érdekeit szolgálja, nem az országét.
Kovács László szerint Orbán Viktor grundon hetvenkedő kamasz módjára viselkedik, sértegeti az uniós intézmények vezetőit, politikája pedig csak saját és környezete érdekeit szolgálja, nem az országét.

Az MSZP alelnöke, korábbi uniós biztos az MTI-nek pénteken küldött közleményében azt írta: bár a miniszterelnök arra hivatkozik, hogy védi Magyarországot az Európai Unió és más nemzetközi szervezetek "beavatkozásától", a valóság az, hogy a kormányfő politikáját bírálók védelmezik a magyar embereket Orbán egyeduralmi törekvéseitől.

Kovács László megjegyezte, az európai integráció történetében nem volt arra példa, hogy egy tagállam ellen egyszerre annyi vizsgálat és eljárás folyt volna, mint most Magyarországgal szemben, ami véleménye szerint azzal magyarázható, hogy az Orbán-kormány hivatalba lépése óta makacsul szembemegy az Európai Unió értékrendjével és szabályaival, "szabadságharcot" vív az uniós intézmények ellen.

A miniszterelnöknek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara csütörtöki fórumán elmondott beszédére reagálva az MSZP-s politikus arra is kitért, Orbán Viktornak tudnia kell, hogy "hiába ül két hónapja a tárgyalóasztalnál, várva az Európai Bizottság és az IMF képviselőit", azok nem jönnek, amíg a kabinet nem rendezi jogi vitáját a bizottsággal.

Tényleg azt gondolja a kormányfő, hogy az uniós intézmények és azok tagjainak sértegetése javítja a megállapodás esélyeit? - tette fel a kérdést Kovács László, utalva a kormányfő szavaira. A miniszterelnök csütörtökön úgy fogalmazott: az olyan vezetői felfogással, mint amilyet az Európai Bizottság képvisel, még egy "vidéki kócerájt" sem lehetne elvezetni.

"Orbán Viktor tényleg nem érti, hogy a grundon hetvenkedő kamaszra emlékeztető magatartása milyen károkat okoz a magyar embereknek?" - tette fel a kérdést közleményében az MSZP-s politikus.

Olvasóink írták

 • 8. purgator 2012. március 10. 19:26
  „7. kopkop 2012.03.10. 14:15
  Talán a különleges nyelvérzéke segített érvényesülésében. Ezt idejében, itthon, a megfelelő helyeken kellett bizonyítania, hogy látványos karrierjét biztosítsa.”
 • 7. kopkop 2012. március 10. 14:15
  „Kovács László anno az uniós bizottsági megfelelőségi ülésen egy alapvető kérdésnél (általános iskolai mértékű) nem tudott jó választ adni, ezért nem felelt meg az energetikai és környezetvédelmi biztosi elvárásoknak, ezután eltették munkaügyi biztosnak, ahol nem is volt megfelelőségi érték felmérés. Az alapvető általános tudnivalók a moszkvai káderiskolában nem volt tananyag. A gyenge tudásához képest nagy karriert futott be, az mszp erős embere. Ezek után akarja osztani az észt!”
 • 6. jozko 2012. március 09. 22:25
  „Bezzeg Kovács elvtárs kitett magáért /és értünk/ amúgy /laci/betyárosan az Unióban!
  Előbb persze be /ki/ kellett nyomni egy olyan helyre, ahol el is fogadják és nem sok vizet zavar.

  Nem szeretnék tiszteletlen lenni, lehet , hogy az ő korában nekem /is/ az jelent nemi élvezetet, ha eltalálom a pisoárt-
  de talán jobban tenné, ha csendben maradna - keserves már ez a hattyúdal.

  Persze valahol muszáj néha beszélnie - a pártjában Mesterházi már leírta.
  Fel nem foghatom, miért kell magának keresnie a bajt.

  Ami Orbán Viktort illeti:
  Vannak olyan élethelyzetek, amikor csak az nem veszíti el a józan eszét, akinek nincs!
  Az Unió vezéregyéniségeiről mindent lehet mondani /!/, csak azt nem, hogy kedélyes társalkodónők.
  Orbán kénytelen /lenne/ elviselni őket - kinyírni /rajtunk kívül.../ egymást fogják, talán rövidesen.”
 • 5. Mozimasiniszta 2012. március 09. 21:31
  „Ne bántsátok őket ! meg kell becsülni mind egy szálig , Ilyen állatok még Brehm nagy képes könyvében sincsenek!
  Kitömni ? gombostűre bőkni ? á-ááááá...bedobozolni !!!”
 • 4. purgator 2012. március 09. 19:31
  „2. maci53 2012.03.09. 18:54
  Annyit azért felérhetnének ésszel, hogy dísz veteránként kitömve olcsóbban megúsznák a mutogatását.
  Nem fogyasztana, nem hozna szégyent csapodár kapuzárási pánikbetegségével és nem beszélne butaságokat. Néha leporolnák és minden jóra fordulna. A szerepét ellátná úgy is.”
 • 3. purgator 2012. március 09. 19:19
  „Lacibácsi a superman, aki a felvételi vizsgán elbukott, erre kerestek másik feladatot számára, ha már ott volt és a tartósan bólogató brigád küldte oda. Attól, hogy ő pálutcai fiúként nevelkedett, még nem biztos hogy feljogosítja ostobaságok, sőt hazugságok terjesztésére.
  Ugyanis "...az európai integráció történetében nem volt arra példa, hogy egy tagállam ellen egyszerre annyi vizsgálat és eljárás folyt volna, mint most Magyarországgal szemben..." több, mint csúsztatás, szemenszedett hazugság, mivel csak a németeknek többszöröse folyamatban lévő vizsgálat alatt lévő ügyük van.
  <moderálva>”
 • 2. maci53 2012. március 09. 18:54
  „Kovács elvtárs egy köpönyeg forgató volt kommunista vezér,Kádár jobbkeze.Nyalt az oroszoknak,most nyal a kinti szocikknak,elárulta a hazáját.EU biztosként kint qrvázott,a munkája egy kalap s*art sem ért.Csak dísznek tartja Mesterházy,ha vele akarnak megújúlni akkor mé a parlamenti küszöböt sem érik el.”
 • 1. Qllancs 2012. március 09. 17:21
  „Én ezt a Kovács l. se tartom egyenes embernek. Mert ugye a szeretőjét vitte az EU ba és mutatta be mint feleséget !!
  De amit mond orbánnal kapcsolatba --az igaz !
  Sértegeti az Eu vezetőket, az IMF is és közben pénzt szeretne kérni tőllük. Ilyen bunkó módon !Nem csak saját magát --de az országot is lejáratja !
  " orbán olyan mint a lyukas focilabda!
  Még pattogsz egy kicsit de már nem játszik vele senki.
  Jóóó néha azért belerugnak ! ..."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: minden családban legyen legalább egy kereső!

Az MSZP szerint a munkahelyteremtést jelenleg az akadályozza, hogy a kormány a gazdaságpolitikai… Tovább olvasom