Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Kovács Mihály: Mindig van remény

Kovács Mihály rendőr alezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője Zsoldos Péter A feladat című fantasztikus regényéről beszél.
„Science fiction-rajongó vagyok, kisebb könyvtárakat olvastam már a tudományos-fantasztikus irodalom műveiből. Nehéz egyetlen alkotást kiemelni, de játékról lévén szó, természetesen tiszteletben tartom a szabályokat. Hazabeszélve egy kicsit, magyar, sőt: Csongrád megyei író művét választom. A szentesi születésű Zsoldos Péter A feladat című regényét legalább tízszer elolvastam. Most is ott van a fiókomban, a kezem ügyében.

A történet arról szól, hogy egy balesetet szenvedett űrhajó ott ragad egy idegen bolygón. Az asztronauták közül senki sem éli túl a katasztrófát. A minden eshetőségre fölkészített űrhajó számítógépes programja a bolygó őslakóinak személyiségét átalakítva teszi alkalmassá a visszaútra az új legénységet. A beavatkozás sikerül, bár az ősi ösztönök ereje néha széttöri még az újonnan szerzett, idegen tudás mázát. Az őslakók végül megtanulják az űrhajó használatát, a Földre érkezés után azonban kiderül, hogy a bolygó kihalt. Így az utasokra vár a feladat, hogy újrakezdjék az emberiség történetét.

A regény számomra a túlélésről szól. Arról, hogy mindig, minden helyzetben megtalálhatjuk a megújulás lehetőségét. A találékonyság és a jövőbe vetett hit a legválságosabb időszakokon is átsegítheti az emberiséget. Zsoldos Péter könyvének legfontosabb üzenete számomra az, hogy sohasem szabad föladnunk a reményt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadhegyi Közoktatási Központ Óvoda Általános Iskola és Gi

Tovább olvasom