Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Kővel dobták be a tatai MSZP-iroda üvegportálját

Kővel bedobták a tatai MSZP-iroda utcai üvegportálját. A történteket péntek reggel észlelték. Ezt Tatai-Tóth András szocialista képviselő közölte az MTI-vel.
Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta: a rendőrség vizsgálja a történteket, de utalt arra is, hogy szerinte a helyi politikai légkör következménye lehet a támadás.

Tatai-Tóth András emlékeztetett arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság a napokban neki adott igazat, s kimondta: az MSZP uniós kampányban használt helyi szórólapjai nem törvénysértők. Hozzátette: ennek ellenkezőjét a tatai Fidesz-elnök, Michl József polgármester állította, és ezzel a véleményével a helyi választási bizottsághoz is fordult.

A szocialista képviselő felidézte, hogy a Fidesz politikusa a szerint az MSZP valótlanságot állított a szórólapján, kisajátította a városi uniós fejlesztéseket, s ezzel megsértette az esélyegyenlőséget.

Ezeket az állításokat a polgármester a tatai televízióban is elmondta a kampánycsend előtti utolsó este - hangsúlyozta Tatai-Tóth András, hozzátéve: a megyei választási bizottság a Fidesz beadványának adott igazat, ezt ő megfellebbezte, az Országos Választási Bizottság (OVB) pedig valamennyi állítást valótlannak találta.

Elmondta még, hogy a Fidesz megfellebbezte a Legfelsőbb Bíróságnál (LB) az OVB-döntést, amelyet végül az LF azzal zárt le, hogy minden tekintetben igazat adott Tatai-Tóth András fellebbezésének.

"Feljelentett a Fidesz" címmel az alaptalan vádakról végül Tatai-Tóth József sajtótájékoztatón számolt be, amelyet a tatai televízió le is adott - közölte a szocialista politikus pénteken, s erre hivatkozva kifejtette: bár nem tudja bizonyítani, hogy az MSZP-iroda üvegportáljának megrongálása szoros összefüggésben lenne ezzel a jogi procedúrával, szerinte az atrocitásra mégis a városban uralkodó politikai légkör eredményeként került sor.

Olvasóink írták

 • 6. Otaku 2009. június 19. 13:58
  „@2.sima :)))”
 • 5. Otaku 2009. június 19. 13:57
  „Igen, tényleg célszerű nem a kiváltó okok mögé nézni.”
 • 4. flexsnake 2009. június 19. 13:36
  „terrorcselekménnyé minősíteni és rávarrni egy jobbosra, rábökni aztán 40évet neki. Elfogynak :)”
 • 3. Léni 2009. június 19. 13:16
  „A gyengék és lelkiszegények, bizonytalanok alkalmaznak ilyen cselekedeteket.”
 • 2. sima 2009. június 19. 12:49
  „Ez is egy gyerekcsíny volt.. :))”
 • 1. bo 2009. június 19. 12:18
  „Semmi gond, majd jut a javításra a büdzséből, meg a biztosító is fizet!:-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már előzetesben Budaházy György

Budaházyt emberölés előkészületével, terrorizmussal és robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják. Tovább olvasom