Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Kövér: a Fidesz gyengesége, ha nincs Orbánnak alternatívája

A Fidesz akkor lenne igazán erős, ha a következő országgyűlési választásokon több miniszterelnök-jelölt közül tudná kiválasztani a legalkalmasabbat – mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke.
Kövér László arra a kérdésre, mekkora a párton belül annak a támogatottsága, hogy 2010-ben ismét Orbán Viktor legyen a miniszterelnök-jelölt elmondta, hogy úgy véli a Fidesz akkor lenne igazán erős, ha több jelölt közül választhatná ki a legalkalmasabbat a legközelebbi országgyűlési választásokra. Reméli, hogy lesznek ilyen jelöltek, bár - mint mondta - az a lehetőség is fennáll, hogy Orbán Viktor lesz a Fidesz kormányfő-jelöltje.

"Ezt ma megmondani senkinek sincsen lehetősége, erről valamiféle következményekkel járó kijelentést tenni pedig joga sincsen egyetlen egy Fidesz-politikusnak sem" - jelentette ki.

Úgy vélte: a jobboldalnak még ugyanúgy intézményesülnie kell, mint a baloldalnak, és a konzervatív oldalnak meg kell tanulnia, hogy a struktúrák, a pártok mögötti háttér fontosabb, mint a személyek.

Kövér László a választási vereség egyik okának a baloldali médiafölényt tartotta.

A választmányi elnök ugyanakkor úgy vélte a párt gyengesége, ha nincs alternatívájuk, még akkor is, ha ezt részben Orbán Viktor kiemelkedő képességei magyarázzák. A jobboldalon egyelőre még hiányzik az a képesség, hogy bárkit elfogadjon az a 2-2,5 milliónyi tábor olyan vezetőnek, akire minden körülmények között hajlandó szavazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintha a szerelmét kínálná meg vele

Az egyik szegedi belvárosi cukrászda fagylaltspecialistája szerint a nők nagy kísérletezők a… Tovább olvasom