Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Kövér: az eladósítás, a bűnözés, a nemzetárulás jellemezte a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányokat

Ötszáz milliárd forint hiány tátongott abban a költségvetésben, amelyet a szakértő Bajnai-kormány hagyott örökül - mondta a KÉSZ kerekasztal-beszélgetésen az Országgyűlés elnöke.
Kövér László szerint az eladósítás, a bűnözés, a nemzetárulás jellemezte a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok tevékenységét, aminek következtében működésképtelen helyzetbe sodorták 2010-re Magyarországot.

Az Országgyűlés elnöke szerdán Baján, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetésén tartott előadásában azt mondta: "ötszáz milliárd forint hiány tátongott abban a költségvetésben, amelyet a szakértő Bajnai-kormány hagyott örökül."

Véleménye szerint az Európai Unió illetékesei "cinkosak voltak abban a hazugságban", amelyet a Bajnai-kormány a költségvetéssel kapcsolatban állított.

Emlékeztetett arra, hogy amikor a 2010-es választások után megalakult új kormány méltányosságot és türelmet kért az Európai Unió illetékeseitől, elutasító választ kapott.

 Matolcsy György irányításával nem ortodox gazdaságpolitikát vezettek be - mondta Kövér László -, hangsúlyozva, nem az emberektől akartak elvenni további milliárdokat, hanem a monopolhelyzetben lévő szolgáltatóktól, "akik annyit vittek ki előtte az országból, amennyit nem szégyelltek." A külföldi szolgáltatók csaknem 3 ezer milliárd forintot fizettek be a költségvetésbe 2012 közepéig - mondta Kövér László, hozzátéve, hogy a külföldről érkező politikai támadások valódi oka ez a 3 ezer milliárd forint.

Szavai szerint "negatív gazdaságpolitikai és kifejezetten ellenséges politikai környezetben" dolgozik a jelenlegi kormány. Ennek ellenére jobb eséllyel indulnak a jelenlegi kormánypártok a következő választásnak, mint az előző ciklusokban bármikor.

Hogy ebből mi lesz 2014-ben, az "a jövő zenéje", mivel - folytatta a házelnök - egyáltalán nem gondolja azt, hogy "a következő választásokat eldöntöttnek lehet tekinteni".

Azt mondta, nehéz választási küzdelemre készül, de - mint fogalmazott - "a magunk lelkiismerete tiszta, mert mindaz, amit vállaltunk, azt teljesítettük, még akkor is, ha könnyebb három esztendőre számítottunk".

 Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerint a pedagógusok elfogadták az iskolarendszer átalakítását. Szeptembertől megkezdődik a pedagógus- életpályamodell bevezetése, valamint megkezdődik a pedagógusok minősítése - fűzte hozzá.

A pedagógusokkal szembeni elvárásként fogalmazta meg, hogy neveljenek, tanítsanak, képezzék magukat, szeressék a gyerekeket.

 Fodor Csaba politológus, a Nézőpont Intézet munkatársa hangsúlyozta: "a baloldal nemzetpolitikai deficittel küszködik", a pozícióharc "foglalja el" alapvetően az ellenzék kommunikációját, a kormány január óta hozott intézkedéseire nem találtak megfelelő választ.

Közölte, hogy jelenleg a Fidesz-KDNP-szövetségnek egyértelmű előnye van a közvélemény-kutató intézeteknél.

 Lanczendorfer Erzsébet, a KÉSZ győri szervezetének tiszteletbeli elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője azt mondta, az idén Mit? Miért? Hogyan? Magyarország jobban teljesít! címmel megrendezett kerekasztal-beszélgetésekre azért van szükség, hogy az emberek megértsék: a szocialista kormányok adósságfelhalmozó politikája után el kellett végezni az átalakításokat.

A kerekasztal-beszélgetés színhelye, a Bácskai Kultúrpalota díszterme teljesen megtelt.        

Olvasóink írták

 • 8. tucat 2013. március 28. 10:14
  „Megy a keresztényi kalaptörvény szellemiségéhez illő szeretetkampány ezerrel, miközben a másik oldal (a halálos, hatalomaspiráns ellenség) tehetetlen kínjában a mindenható eredet irányába mutató kompaszként használja a még levágatlan középső ujját a néphatalom fórumán...
  Ha eltekintek is attól, hogy a címbeli, köznapi hozzászólásként a moderátor szigorát sem igen álló kijelentés igazságtartalmát megvizsgáljam - ha ügyész lennék, lehet, hogy kötelező ügybuzgóságból megtenném, s az sem kizárt, hogy bumerángként működne a címbeli, populista frázis -, kérdeném: ez az, az emberhez a megtévesztésig hasonló lény, aki a demokrácia, szerinte szégyellni való delegáltjainak kötelet ajánlott (nem autóvontatáshoz)? Ő az, aki felforgató diverziós akciók részese és szervezője volt egy szomszédos ország területén, és holmi kegyeleti okokra hivatkozva igazolta a helyeslően hörgő horda előtt nemes, hazafiúi tettének motívumait? Ő az, aki nemrég, aláhulló madártollakból és belekből jósolgató, komolytalan sámáncsapathoz hasonlította az alkotmánybírók, szerinte parttalanul jogászkodó testületét, akik imigyen szagolják ki és sejtetik a sztyeppei harcossal, mit üzen alkotmányisten? Ő az, aki ezzel (a saját gyártású alaptörvénnyel és a jogszabályokkal) szemben a népfelség manipulált akaratán függő, változékony, indulatos affektálás alapjain határozza meg a demokráciát? Ő az, aki e szót - egyebekről nem is beszélve - arcpír nélkül képes a szájára venni? S ha igen, vajh leírhatnám-e ide őszintén, az indulataimat sem palástolva, mit gondolok felőle? "Igen, de azt, hogy megjelenik a véleménye, nem garantálhatom" - válaszolná a modi, és meg is értem, tudom, hogy igaza van. Ehhez képest azonban ennek az emberfélének a kinyilatkoztatásait el kell viselnie és közzé kell tennie a lappnak, hisz ő az egyik legfőbb, példaadó közjogi méltósága e csodacsapatnak, amelyre a világ valóban növekvő sugarú körré alakuló szemekkel tekint, akinek a szavára megremeg nemcsak az íjászezred, hanem még a fehér ló térde is, Fehérlófiáról nem is szólva. Nekem inkább a gyomrom. Nem kicsit, nagyon. Nemcsak tőle, tőlük, hanem magamtól is, amiért annyira marha vagyok, hogy foglalkozom akár csak egy percig is az átütő erejű, kommentárt valóban nem igénylő, emberi "minőségükkel", amellyel isten nevében a tiszta kezükbe vették a nem konszenzuális, hanem abszolút erkölcsi normák szerinti, keresztényi gyermeknevelés ügyét is. Azt kéne mondanom inkább: szóra sem érdemes. Valóban, csakhogy ennyivel a dolog, a dolgaink nincsenek elintézve. Már fogalmam sincs, hogyan lehetne a dolgainkat rendbe tenni, de aggódom, egyre jobban, és remeg, félek, előbb-utóbb perforálódik is a gyomrom. Pedig én még eszem, naponta többször is. Nem akarok senkit bántani ezzel, csak azt szeretném tudatni, hogy én még nem éhezem. Talán nem kéne ennem, s a hányingerem is csillapodna, akkor legalább tudnám, hogy gyomorfekély okozza a kínzó tüneteimet. De, hogy az mitől, mikor, mióta, s főleg meddig még...?!

  Bűnözés, nemzetárulás..., megannyi eszköze a szép, magyar közbeszédnek, mely utat vág magának a szeretet gyémántélű csákányával Hunnia szíve felé... Madártollak, belek, alkotmányisten..., sámánok jóslata... A hajdan volt, kicsiny Lipót parkja közben észrevétlenül 97000 négyzetkilométernyire nőtt, s kívülről lassan magas fal övezi, hogy senki se, egyetlen közveszélyes, kezeletlen se szökhessen a számára idegen és veszedelmes szabadság felé...

  Modi, ha a címbeli, igencsak kövér mondatnak, akkor tán ennek is helye v´ona itt. No, majd kiderül.

  Szép, derengő(s) napocskát, (nép)felség, Nagy Lipót!”
 • 7. Emberségetavilágnak 2013. március 28. 09:33
  „"...az eladósítás, a bűnözés, a nemzetárulás jellemezte a ...."
  Az elmúlt 23 évet.”
 • 6. DMagóg 2013. március 28. 07:35
  „A mások hibái mentesítenek a saját hibáink alól, vagy az utóbbiról szó se essék, s az akkor nincs is!
  Beszéljünk másról! Nem vagyunk mi jobbak, csak Ők sokkal rosszabbak voltak. Arról beszéljünk!”
 • 5. SP 2013. március 28. 07:24
  „""....az eladósítás, a bűnözés,
  a nemzetárulás jellemezte a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok tevékenységét, ....""

  Kiemelt
  díjazásban részesülő vezetők
  sokszor azzal indokolják jogosultságokat
  a javadalmazásukban, hogy felelősségteljes a tevékenységük, amit meg kell fizetni.

  Mikor kiderül,
  hogy gyakorlatilag az országot tönkre tették,
  akkor viszont semmi következménye, szankciója nincs a bűncselekményüknek.

  A bolti szarkát is számon kérik, a milliók életét tönkre tevőjét meg nem? Miért?”
 • 4. szatyi 2013. március 28. 07:12
  „" hova süllyesztették el bajnaiék a húszmilliárd eurós IMF-hitelt"

  Bent maradt az MNB devizatartalékában! Ebből költekezett az Orbán kormány(pl.MOL részvények), és a maradékot akarják Matolcsy jegybankelnöki segítségével einstandolni!”
 • 3. tucat 2013. március 28. 01:37
  „Ezt nem kell kommentálni, magáért beszél. Kinek-kinek mit, persze.”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. március 27. 23:18
  „Annál is gyalázatosabb a 2004-es nemzetárulás bűne, mert (az Erdélyből áttelepült) Medgyessynek tele szájjal kellett volna ordítani: hogy ez : bűn ! ez testvérgyilkosság ! de hallgattak, mert egy közönséges pojáca és a szadeszes náció legyűrte ...
  1#-es ! történész felebarátom, neked legyen annyi elég - hogy lekönyvelheted a 40Mllrdot... Utána kuta-
  kodhatsz, hogy hova süllyesztették el bajnaiék a húszmilliárd eurós IMF-hitelt ! amiből több mint hatszáz milliárdot az idén törlesztettünk( nem titkosítva).”
 • 1. történész 2013. március 27. 21:49
  „Orbán titkosította a negyvenmilliárdos üzletet

  2013. március 27., szerda, 06:30 o Utolsó frissítés: 13 órája
  Szerző: Szabó M. István

  Nemzetbiztonsági kockázatúnak minősítette a kormány a használatarányos elektronikus útdíj-fizetési rendszer kiépítését. Ezzel Orbán lehetővé tette, hogy a kormány a rövid úton kiválasztott szereplővel építtesse meg a rendszert. A szerződéses részleteket azonban nem kell a nyilvánosság tudomására hozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a március 27-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom