Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Kövér László: a 2002-esnél rosszabb hangulatú kampányra kell készülni

Hangsúlyozta, hogy most az összegzés és felkészülés ideje van, hiszen legkorábban jövő áprilisban lesznek az országgyűlési választások.
Kövér László szerint rosszabb hangulatú kampányra kell készülni, mint a 2002-es volt. Az Országgyűlés elnöke erről Pápán, a Pápai Polgári Kör szerdai rendezvényén beszélt.

Hangsúlyozta, hogy most az összegzés és felkészülés ideje van, hiszen legkorábban jövő áprilisban lesznek az országgyűlési választások. A felkészülés részben lelki természetű, mivel olyan kampányra kell készülni, amely rosszabb lesz, mint a 2002-es - mondta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy ha mégsem lesz rosszabb, akkor "egyszer csalódunk a baloldalban".

Kövér László szerint a baloldali politikusok úgy érzik, rá vannak kényszerítve arra a módszerre, hogy botránykeltéssel "háborús hangulatot" próbáljanak teremteni, mivel nincs meg a szükséges támogatottságuk.

Ennek ellenére, "ha nem veszítjük el a fejünket, képesek leszünk higgadtan gondolkodni, ezt a választást nem veszíthetjük el" - fogalmazott a rendezvényen százötven-kétszáz érdeklő előtt.

A házelnök azt mondta, hogy a kormányváltáskor, 2010-ben a szakadék széléről kellett visszarántani az országot. A Fidesz minden területre kiterjedő mély válságot örökölt: a gazdaság totálisan visszaesett, a munkanélküliségi ráta rekordmagasan állt, eladósodott az állam, az önkormányzatok, a családok a devizahitelek miatt, eltörölték a családtámogatási rendszert, a rendőrség, a titkosszolgálatok és az ország morális csődbe került - sorolta Kövér László.

Ebből a helyzetből a Fidesz-kormány "előremenekült"; új irányt határozott meg, minden téren átalakította az országot, alapvető hibák, botrányok nélkül - mondta a házelnök.

Kövér László szólt arról, hogy a három és fél éves kormányzásnak ma már látható eredményei vannak, "a kérdés most csak az, hogy megtartjuk-e ezeket, vagy hagyjuk elveszni, mint 2002-ben". Kiemelte azt is: ma már Európában példaként követik, amit a kormány az elmúlt három és fél évben véghez vitt, így például a rezsicsökkentést vagy a bankadót. Nem volt könnyű ezt elérni, még nemzetközi porondon is támadták a kormányt - fűzte hozzá.

"A vállalt kötelezettségeinket befejeztük, a lelkiismeretünk tiszta lehet, mert szántszándékkal nem követtünk el hibát, szántszándékkal nem sértettünk senkit meg, s kormányzásunk eredményeket hozott" - összegzett Kövér László.

A választási esélyekről azt mondta: nincs ellenfél a pályán, de ez nem jelenti azt, hogy a kampányban nincs több munka, és leperegne róluk minden gyalázkodás. A baloldali pártokra utalva azt mondta, "össze fognak állni" a hatalom megszerzése érdekében.

"Komoly esélyünk van a győzelemre, de ez a választás még nem dőlt el, csak a választás napján" - hangsúlyozta Kövér László.

Olvasóink írták

 • 11. timot 2013. november 14. 18:22
  „Elég volt az egypártrendszerekből, a politikai pártok cinkos összekacsintásaiból! No Fidesz, no MSZP!”
 • 10. _csutak_ 2013. november 14. 17:15
  „@kontrapista:
  Ne a baloldalt szidd, mert az nincs még bent a parlamentben.
  A Kommunista párt az egyetlen baloldali párt, mert azok akik a tőke uralmát elfogadják azok nem lehetnek baloldaliak, ők csak koncra éhesek!
  Amúgy egyetértek a hozzászólásod lényegével, mert sajnos az a "baloldal" lefeküdt a liberálisoknak, hogy nekik is jusson a koncból :(”
 • 9. asheralexander 2013. november 14. 08:52
  „NO MOST EPPEN AZ ALAVALO FEREG KOVER SZAJABOL EZT KIJELENTVE......................”
 • 8. Együgyű 2013. november 14. 08:42
  „,,Kövér László: a 2002-esnél rosszabb hangulatú kampányra kell készülni"
  Kövér László tudhatja, mert már most is dölyfösen, kevélyen, igazságosztóként ül a jól jövedelmező trónusán! Mátyás Királlyal együtt és a szavazó gépezettel ,,mutyival" jót mosolyognak! Mindenkit megaláznak, kioktatnak, akik velük nem ért egyet! (Csak nem kell, a másikat szóhoz jutni valamint süketelni kell!) A 2009-2010-es kampány sem volt ám semmi! Voltak ám akkor is gyanúsítgatások feljelentgetések. Élen járt Dr. Budai Gyula! Talán azét, mert 1987-ben- Budapesti Katonai Ügyészségen szerzett tapasztalatokat? (Bizonyára kiesett sok csontváz a szekrényekből?) Mivé is avanzsált akkori jó szolgálataiért? Talán Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárává? Mennyi is az egységes áldozatvállalók jövedelmei kizárólag a nép szolgálatában és érdekében? Mennyit fognak megszavazni maguknak ,,kizárólag kompenzálás" céljából 2013 évégén és 2014 évégén? Mennyi lesz most egy szavazat ára? Mit kaphatunk alamizsnaként? Magyarország jobban teljesít! Magyarországon negyven éve nem volt ilyen alacsony még az infláció!”
 • 7. kontrapista 2013. november 14. 08:00
  „1.-csutak-
  "Lenne még kérdésem."
  Nekem is !
  Kik adták bagóért külföldi kézre a magyarországi közműveket ?
  u.i.
  Segítek a megoldásban :
  A liberális úgynevezett " baloldal " , akik azért "baloldaliak", mert az OGY-ben bal oldalon foglalnak helyet.
  Vesszen a Magyarországot kiárúsító " baloldal "”
 • 6. myckie 2013. november 14. 07:18
  „Mo jobban teljesít! Milliók álltak ki a Kormány mellett a Békemenetben! Teljes siker az elmúlt 4 év, ezt még az Unió is elismeri! Mérhetetlenül csökkent az adósság, nőttek a bérek és a nyugdíjak, szinte felszámoltuk a munkanélküliséget és a hajléktalanságot, és mi rendezhetjük előszőr a vizes vb-t (mi köze a jobban teljesíthez, ha 1-8 at nem soroljuk ide)Ezek után mi a fenétől lenne rossz hangulata a választásoknak???? !! ????”
 • 5. Commander-V2 2013. november 13. 23:10
  „Rosszabb lesz a kampány hangulata mint 2002-ben? Ezek szerint Kövér Laci nem egy, hanem két kötéllel akarja majd felkötni a Fideszt nem szerető magyar embereket?”
 • 4. tótkomlósi 2013. november 13. 22:21
  „Tettek az ügy érdekében rendesen.”
 • 3. hangman 2013. november 13. 21:54
  „Akkor most két havi nyugdíjat fognak osztani 2 héttel a választás előtt, illetve nem 1 szatyor ajándékcsomag megy a braziloknak, hanem 1 egész zsák?”
 • 2. szatyi 2013. november 13. 21:15
  „""A vállalt kötelezettségeinket befejeztük, a lelkiismeretünk tiszta lehet, mert szántszándékkal nem követtünk el hibát, szántszándékkal nem sértettünk senkit meg, s kormányzásunk eredményeket hozott" - összegzett Kövér László."

  Azért ez nem semmi! Jó erős lehetett a plafon!”
 • 1. _csutak_ 2013. november 13. 20:41
  „Legyünk már észnél.
  Ki is volt az aki 2002 óta ott osztja meg az országot ahol csak tudja?
  Kik is azok a politikusok akiket a bolsevik mentalitásuk hajt előre?
  Ki is az aki hűbéruradalomnak tekinti hazánkat?
  Ki is az aki mint király trónon olyan gőggel beszél az emberekről?
  Ki is az aki a pulpituson olyan gőggel beszél politikus társairól?
  Lenne még kérdésem ....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba: az ország érdeke, hogy Orbán távozzon 2014-ben

Orbán Viktor akkor fog távozni, ha létrejön az ellenzéki együttműködés - véli a DK. Tovább olvasom