Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Kövér László a lengyel szejm elnökével tárgyalt

Egyebek mellett a lengyel és a magyar parlamentek közötti együttműködés bővítésének lehetőségeiről volt szó.
A lengyel és a magyar parlamentek közötti együttműködés bővítésének lehetőségeiről volt szó egyebek mellett Ewa Kopacznak, a szejm elnökének és Kövér László házelnöknek a szerdai varsói tárgyalásain.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke a találkozó után az MTI-nek elmondta: Ewa Kopacz a találkozón kiemelte, hogy parlamenti szinten is nagyon szorosak a két ország kapcsolatai.

A szejm elnöke a jövőre nézve reményét fejezte ki, hogy a parlamenti együttműködés kiemelten kezeli a gazdasági témákat is.

Kövér László megköszönte azt a támogatást, amelyet Magyarország lengyel képviselőktől kapott az elmúlt években azokban a küzdelmekben, amelyeket az országnak nemzetközi színtéren meg kellett vívnia.

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy a közép-európai együttműködés a jövőben sem képzelhető el Lengyelország aktív közreműködése nélkül.

A találkozón résztvevő Piotr Naimski, a Lengyel-Magyar Baráti Társaság elnöke kiemelte, hogy politikai hovatartozástól függetlenül a lengyel politikusok támogatják Magyarországot. Úgy vélekedett, hogy Magyarország megítélése nem osztja meg a lengyel közvéleményt.

A délután folyamán az Országgyűlés elnöke és Bogdan Borusewicz, a lengyel szenátus elnöke koszorút helyezett el az 1956-os forradalom magyar résztvevőivel szolidaritást vállaló varsói tüntetést felidéző emléktábla előtt.

Kövér Lászlótól a varsói magyar nagykövetségen nyolcan vehettek át állami kitüntetéseket a magyarság érdekei melletti következetes kiállásért, a történelmi, kulturális és tudományos kapcsolatok ápolásáért és a magyar-lengyel barátság erősítéséért.

Olvasóink írták

  • 1. StencilAtya 2013. október 02. 20:18
    „" 20:04
    Martonyi: a holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma "

    NA kérem..minden nap tanul az ember valami újat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: a legbiztonságosabb helyzetben a nyugdíjasok vannak

A volt kormányfő szerint pártja 7-10 mandátumot szerez majd a jövő évi országgyűlési… Tovább olvasom