Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Kövér László nem érti, hogy mi ellen tiltakoznak a hallgatók

Reményét fejezte ki az Országgyűlés elnöke szerdán Sásdon, hogy a kormány nyitott lesz a párbeszédre a felsőoktatást érintő intézkedések miatt tiltakozó hallgatókkal.
Kövér László sajtótájékoztatóján - egy kérdésre válaszolva - emlékeztetett arra, hogy a kormány jelezte egyeztetési szándékát, de a hallgatók egyelőre nem kívántak élni a lehetőséggel.

Hozzátette: nem érti az elutasítást, és azt a kérdést tette fel, hogy a demonstrációkban valóban a konzultáció igényének szándéka jelenik-e meg, vagy erődemonstráció zajlik.

Kövér László úgy fogalmazott: nem érti, hogy mi ellen tiltakoznak a tüntetők, hiszen őket már nem érinti a keretszám csökkentése, bent vannak a felsőoktatásban.

Ha a következő generációk iránti szolidaritásból teszik, és az utánuk jövők esélyeit szeretnék megőrizni, miért demonstrálnak az általuk röghöz kötésnek nevezett hallgatói szerződésekkel szemben? - tette fel a kérdést a házelnök.

A politikus szerint szomorúan kell konstatálniuk, hogy szükség van a hallgatói szerződések bevezetésére, mert nem evidens a köz pénzéből tanuló egyetemisták számára, hogy ezt az országot kell szolgálniuk azzal a tudással, amelyet itt megszereztek.

"Azt pedig roppant cinikusnak, aljasnak tartom, hogy az MSZP szóvivője nyílt jogsértésre, törvénytelenségek elkövetésére buzdítja a demonstrálókat. Olyan törvénysértésekre, amelyekért ők bíróság elé citáltak embereket a 2006-os, zavaros időszakban" - hangsúlyozta Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke arra kérte a tüntetőket, hogy szigorúan tartsák be a törvényeket, és ne hagyják magukat beugratni, provokálni olyanok részéről, "akik tandíjat akartak bevezetni a felsőoktatásban, az országot a csőd szélére juttatták és akik miatt valódi áldozatokat kell hozniuk".

Olvasóink írták

 • 13. PipiczGabor 2012. december 14. 15:54
  „Kövér egy <moderálva>, olyan mint az általa képviselt arrogáns és diktatórikus nacionalista rezsim.”
 • 12. online 2012. december 13. 17:30
  „5.picipest. Ne reménykedj, lehet ennyire, sőt....”
 • 11. Googyi 2012. december 13. 13:41
  „"Az Országgyűlés elnöke arra kérte a tüntetőket, hogy szigorúan tartsák be a törvényeket, és ne hagyják magukat beugratni, provokálni olyanok részéről, "akik tandíjat akartak bevezetni a felsőoktatásban...

  Akik tandíjat akartak bevezetni??????
  Miért, most ők most mit csinálnak???”
 • 10. pala1964 2012. december 13. 13:10
  „az baj ha nem érti... talán ki kéne bújni az elefántcsont toronyból...

  és ha valaki, akkor ő a roppant cinikus és aljas (mondjuk ez tőle már évek óta nem újdonság), amikor azt mondja, hogy a jelenlegi egyetemisták megúszták, így minek túráztatják magukat...

  gusztustalan...”
 • 9. mazsolaszolo 2012. december 13. 08:29
  „Nem csoda, hogy nem érti. Nyílván elfelejtette ő is, Orbán és társai is azt, hogy ők bizony anno a saját diplomájukat az általuk most oly sokat szidott és becsmérelt átkos rendszerben INGYEN kapták.

  Ha egy hallgató okos embernek születik Mucsalyröcsöge-alsóra, és a családjában nincsen sem okos, sem tehetős ember, sem olyan, aki támogatná a tehetséget, akkor ma Orbánéknak és Hoffmann Rózsikának hála elvész, mint tehetség, és elvész, mint ember. A valóban okos ember tényleg elvész, ha nem tanulhat és nam abból él, amire született.

  Amikor apu munkanélküli, anyu munkanélküli, akkor MIBÓL fogja fizetni egy ember a tandíjat?! Ez nem Amerika, emberek! Nem beszélve arról, hogy ilyen drasztikus kiherélés után ugye jön az oktatói létszámstop, a létszámleépítés stb.

  Orbán tönkretette a mezőgazdaságot, tönkretette az ipart, most tönkrteszi a TUDÁST, a jövőt, a lehetőséget - akkor mi marad nekünk?! MI marad nektek? 10 millió koldus országa lesztek?
  A tudás az egyetlen kitörési lehetőség a nyomorból. Tudta ezt már Mária Terézia is - Orbán nem tudja. Nyílván amőbázott Kövérrel történelemórán. A pitiáner zsarnokok buta, szolgalelkű embereket akarnak kormányozni, mert azt a legkönnyebb.

  Csakhogy most van választás: aki nem tetszik, azt nem kell megválasztani - TÖBBÉ SOHA!”
 • 8. sylvi69 2012. december 13. 08:29
  „A lányom egyetemista, de vizsgaidőszak van, így NEKI nincs ideje tüntetésre elmenni. De ha lenne, akkor se menne, ugyanúgy, ahogy az egyetemista barátja sem. Azokat ugyanis, akik már felsőoktatásban tanulnak, már nem érinti az új szabályozás, sok helyen már eddig is csak fizetős szakra lehetett bejutni. Ha meg engednek a tüntetésnek, legfeljebb felemelik úgy a pontszámokat, hogy nem marad más, csak a fizetős szak. Hát ezért nem érti Kövér László sem, hogy mi a tiltakozás tárgya. Mindenkinek lenne oka tüntetni valamiért, ha mindenki tüntetne érdekes eredményre jutnánk.”
 • 7. balihoho 2012. december 13. 07:58
  „Sajnos, a helyzet az, hogy szomorúan tapasztaljuk mindennapjainkban, hogy az Orbán kormány ott folytatja, csak más formában, az ország válságba sodrását, ahol az MSZP kormány abba hagyta. Na, ezt nem érzik azok, köztük Kövér Úr is, akik ott ülnek bent az ország házában, és havi milliókkal gondtalanul élhetnek.”
 • 6. szatyi 2012. december 13. 06:44
  „"Kövér László nem érti, hogy mi ellen tiltakoznak a hallgatók"

  Ennyit a Parlament elnökének szellemi képességéről!”
 • 5. picipest 2012. december 13. 06:17
  „Dobókám!!
  drága szívem! éppen most veri szét az oktatást Orbán és hoffmann!éppen most vonnak ki egy hónappal az év előtt 7 milliárdot az oktatásból, sokadjára..éppen most akarják tandíjjal kizárni a szerényebb anyagiakkal rendelkezőket a felsőoktatásból..a tanárok lassan éppen minimálbért kapnak..nincs pénz a közüzemi számlákra a tanintézményekben.."szavazzunk NEM-el a tandíj ellen- Orbán Viktor és a fidesz, még ellenzékben""
  most komolyan, ennyire hülye tényleg nem lehetsz!!!!???”
 • 4. DobóI 2012. december 13. 04:39
  „Az értelmiség gyűlölő és oktatást szétziláló MSZP hazugság szócsövenként funkcionáló Török Zsolt <moderálva> izgatás és közrend elleni felbujtás vádjával bíróság elé kell állítani!”
 • 3. Ebgondolat 2012. december 12. 22:52
  „Hogy kövér nem érti, az egy dolog.
  Csauseszku se értette, miért zúgolódik a tömeg, amikor ő beszélni akart és tudjuk, mi lett a vége. Az a baj a diktatúra irányítóival, hogy sose tudják, mi miért történik. Amikor pedig rájönnek, már régen késő.”
 • 2. DMagóg 2012. december 12. 20:00
  „"Kövér László úgy fogalmazott: nem érti, hogy mi ellen tiltakoznak a tüntetők, ..."
  Semmi ellen! Csak az általatok kikényszerített, a tandíj eltörléséről szóló sikeres és eredményes népszavazás mellett! Vagy csak blöfföltetek? No, akkor a blöffölés ellen!”
 • 1. Olajfa14 2012. december 12. 19:51
  „Kedves Kover ur! A fiatalok a partallam ellen tiltakoznak, sajat jovojukert tiltakoznak, a szegenyek tanulasi lehetosegeiert tiltakoznak! A hazugsagok ellen tiltakoznak! Emlekszik meg, amikor On is ott volt a tiltakozok kozott, ugy 20-24 eve...
  Nem jo dolog az amnezia...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér: az adósságátvállalás nem erkölcsi kérdés

Kövér László szerint az adósságátvállalás nem erkölcsi kérdés, hanem az államszervezet… Tovább olvasom