Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Kövér: Magyarország nem válság sújtotta gazdaság

Minden makrogazdasági mutatója jól alakult az elmúlt két évben - mondta a házelnök.

Magyarország nem válság sújtotta gazdaság, minden makrogazdasági mutatója jól alakult az elmúlt két évben - mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön Siófokon, a Magyarország jobban teljesít címmel rendezett sajtótájékoztatón.

"Sikerült stabilizálni a gazdaságot, tartósan három százalék alá szorítani az államháztartási hiányt és leszorítani az inflációt, ehhez képest a foglalkoztatottság 160 ezer fővel nőtt, Magyarország kereskedelmi mérlege is pozitív" - hangoztatta Kövér László.

Közölte: egyetlen tényezőt, a növekedési számainkat kellene kicsit szebbé tenni, növekedési pályára állítva a magyar gazdaságot.

"Ha ez az idén megtörténik, akkor úgy gondolom, minden tekintetben sikeres négy esztendő után állhatunk jövőre a rajtvonalhoz" - tette hozzá.

Kövér László úgy fogalmazott: az, amit a kormány az elmúlt három évben megtett, komoly mértékben javított az emberek helyzetén, "még akkor is, ha ezt sokan csak azzal tudják összefoglalni, hogy a családjuk nem ment tönkre".

Úgy vélte: a nem ortodox gazdaságpolitikának a rezsicsökkentés "logikus kifutása". Ennek lényege, hogy az állam finanszírozásához szükséges forrásokat nem "az emberek zsebében kotorászva" kell pótolni, hanem a nemzetközi hátterű, monopolhelyzetben lévő vállalatoktól, a bankszférától, amelyek az Európában megszokotthoz képest jelentős extraprofitot realizáltak Magyarországon.

A házelnök arra a kérdésre, hogy osztja-e a Nézőpont Intézet elemzőinek véleményét, amely szerint a 2014-es választás nem tekinthető lefutottnak, azt válaszolta: nincs józan politikus, aki azt gondolja, hogy a választási eredmények következnek a felmérésekből.

"Választásokat kell nyerni, nem felméréseket, ezt tartjuk szem előtt" - tette hozzá. Kövér László úgy fogalmazott: a Fidesz olyan választási kampányra készül lélekben, amilyet még nem látott Magyarország.

Megjegyezte: azok a provokációk, amelyek a Parlament előtt, a Fidesz székházában történtek, "mértéktartásra és higgadtságra kell, hogy intsenek minket".

Witzmann Mihály (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés alelnöke a rezsicsökkentés védelme érdekében indult aláírásgyűjtésről szólva a sajtótájékoztatón elmondta: országszerte eddig 310 ezer, ezen belül Somogy megye 4. számú választókerületében csaknem 5000 aláírás gyűlt össze.

Olvasóink írták

 • 3. é-home 2013. április 05. 08:52
  „Valóban! Magyarország Fidesz sújtotta ország. A válságot már ki lehetett volna heverni, ha pártunk és kormányunk fő célja nem a gazdagok még gazdagabbá tétele lett volna a fő célja.”
 • 2. Emberségetavilágnak 2013. április 05. 06:41
  „1.
  Ki-ki a pénztárcájának és a bankszámlájának hónap végén.
  Kézzel foghatóan, olvashatóan ott az igazság.”
 • 1. studyfy 2013. április 04. 20:01
  „Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke szerint: Magyarország régiós sereghajtó . Akkor most kinek higgyek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai: európai szintre kell emelni a banki hitelezést

Nem akarom alapvetően megszüntetni a bankadót, de azt az európai átlagos szintre akarom… Tovább olvasom