Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Kövér: minden megyében meg tudjuk őrizni többségünket

Szegeden is meg fogjuk szorítani Botka László szocialista polgármestert - véli a házelnök.
Minden megyében a Fidesz-KDNP jelöltjei kerülnek be legnagyobb számban a közgyűlésekbe az önkormányzati választáson - mondta az Országgyűlés elnöke szerdán Gárdonyban, a lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Kövér László a települések esetében számszerű eredményt nem mondott, de hozzátette: "mindenhol meg fogjuk őrizni a négy évvel ezelőtt megszerzett és megtartott pozícióinkat, egyedül az a kérdés, Budapesten mit hoz a választók akarata".

Kiemelte: Tarlós István főpolgármester posztját az ellenzék nem veszélyezteti, az idei két választáshoz hasonlóan most sincs olyan mondanivalója, amivel megszerezhetné a többséget.

Az MTI kérdésére azt mondta: országosan nem számít olyan eredményre, amelyet "áttörésként vagy komoly győzelemként tudna felmutatni a baloldal".

A házelnök úgy véli, a megyei jogú városok közül Szegeden is meg fogják szorítani Botka László szocialista polgármestert. "Kellemes meglepetésben bízom, mert komoly zavart okozott a helyi baloldalnál az ajtótól ajtóig menő kampány, amelyet Kothencz János polgármesterjelölt vezet" - mondta.

Kövér László megemlítette, hogy a baloldal "néhány régi bástyájának" visszaszerzésében bízik, de miután a kormány sokat segített az önkormányzatokon, a fideszes polgármesterek pedig minden nagyvárosban tisztességesen dolgoztak, településeik fejlesztése is jól haladt, így "nem lesz baj".

Hozzátette, hogy a kistelepüléseken sem volt semmiféle probléma a kormánypárti városvezetőkkel, így ott sem számít nagy változásokra.

A Fidesz választmányi elnöke hangsúlyozta, hogy a helyi választásnak a helyi ügyekről kell szólnia, de ettől függetlenül országos üzenete lesz. Ha a Fidesz-KDNP lesz a győztese az október 12-i választásnak, az újabb biztatást és felhatalmazást jelent a rezsicsökkentés, a devizahitelesek megmentésének folytatására és a gazdaságpolitikai eredmények további javítására.

Kövér László a lakossági fórumon, mintegy 120 ember előtt azt mondta: az elmúlt napok történéseiből is jól látható, hogy az idei két, demokratikus választás eredménye sem volt meggyőző Európában, ezért "Navracsics Tibor uniós biztosjelöltet a meghallgatásán kínpadra ülteti az Európai Bizottság". Az októberi önkormányzati választásokkal nyomatékosítható, hogy a kormány mellett állnak a magyar emberek, ezért "kérjük a választóktól a Fidesz melletti kiállást" - fűzte hozzá.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője jelezte, hogy a Velencei-tó két városában különböző kampány folyik. Gárdonyban Tóth István folytatná nyolc éve megkezdett munkáját, míg Velencén Koszti András "most kezdene bele országépítő munkájába".

Molnár Krisztián, a Fidesz-KDNP megyei listavezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a megyei listákra leadott voksoknak különös fontosságuk lesz, mert a megyei közgyűléseknek a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban "pénzosztó szerepük lesz". Hozzátette: Fejér megyében 38 milliárd forintot osztanak szét 106 településnek, a két megyei jogú városnak külön kerete lesz.

Tóth István polgármesterjelölt a terveivel kapcsolatban kiemelte: szeretnék a teljes tópartot uniós források segítségével felújítani, a strandokat és az agárdi gyógyfürdőt tovább fejleszteni. Céljának nevezte, hogy a városba "többnapos tartózkodást tervező" turistákat vonzzanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics: független biztos leszek

Megtiszteltetés volna az európai ügyet szolgálni - mondta a magyar politikus, aki kényszer szülte… Tovább olvasom