Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Köves Slomó: a külföldre kényszerülést nem kell keverni az antiszemitizmussal

A rabbi szerint a kormány politikai kiállása az antiszemitizmussal szemben a legtöbb esetben karakán és határozott.
Az általános rossz hangulat és gazdasági helyzet valóban sokakat külföldre hajt, de ezt nem szerencsés az antiszemitizmussal keverni - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija.

Köves Slomó arról is beszélt, hogy a kormány politikai kiállása az antiszemitizmussal szemben a legtöbb esetben karakán és határozott. Hozzátette: nem is ebben látja a közélet és a kabinet előtt álló legégetőbb feladatot, hanem abban, hogy végre megfelelő jogi környezetet teremtsen az elfogadhatatlan nézeteket vallókkal és gyűlöletkeltőkkel szembeni hatékony fellépéshez.

"Az elmúlt húsz év egyik legnagyobb hiányossága, hogy a szólásszabadság ultraliberálisan értelmezett jogára hivatkozva, ezt nem rendezte megnyugtatóan a jogalkotó" - fogalmazott. Hozzátette: ezért is jutottunk odáig, hogy elfogadhatatlan megnyilvánulásoknak nincs valódi következménye. Csak politikai vádaskodásokhoz vezetnek, ahelyett, hogy a jogrendszer világos és egyértelmű szabályozás mentén tenne pontot az adott történet végére - jegyezte meg, hozzátéve, hogy ebbe a kategóriába sorolja "Bayer Zsoltnak az egyes cigányokat állatnak minősítő írását is".

Olvasóink írták

  • 2. bánki 2013. február 09. 13:32
    „Vendégségben tessék viselkedni !”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. február 08. 12:06
    „A kormány "kiállása" vihet is egy-pár szavazatot... nna... oszt ha tudna valaki egyetlen okot, hogy miért szeressük egyiket is meg a másikat is...? merthogy az a legnagyobb bajuk, hogy nem tudják kötelezővé tenni - még a kormány által sem ! - hogy imádjuk őket
    Az egészből kiordít hogy kik keltenek gyűlöletet ebben az országban, hogy Ron Werber, vagy Dániel Péter ,
    Kertész stb... nevét ne is emlegessem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer forintot vesztettek az egészségügyi szakdolgozók

A tavaly nyári béremelést nem alapbérként, hanem speciális pótlékként kapták meg. Tovább olvasom