Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 22°C Még több cikk.

Köves Slomó szerint zajlik a zsidó köz- és vallási élet újrarendeződése

Jelenleg is zajlik a zsidó köz- és vallási élet újrarendeződése - mondta Köves Slomó az Egységes Magyarország Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a Magyar Hírlap szerdai számában.
Köves Slomó az interjúban közölte, hogy arról még nem hallott, hogy a kormányt valaki antiszemitának nevezte volna. "Azzal azonban én is egyetértek, hogy a hozzá közeli médiumokban megjelentek antiszemita jellegű írások. Emlékeztetném, hogy az önök lapjának egyik szerzőjével, Bayer Zsolttal is komoly vitám van" – jelezte Köves Slomó.

Az EMIH vezető rabbija hangsúlyozta, hogy amikor bizonyos rendelkezések, például a médiatörvény vagy az alkotmány miatt kritizálja valaki a kormányt, abba nem szabad belekeverni az antiszemitizmust. Viszont a pártok és különösen a mindenkori kormány közös felelőssége, hogy ne adjanak teret a gyűlöletkeltő megnyilvánulásoknak - tette hozzá Köves Slomó.

Olvasóink írták

 • 6. szentmiki 2011. május 11. 11:06
  „Apátfalvi**, akinek előre fáj az igazság, az tudhat valamit...”
 • 5. dodó 2011. május 11. 11:04
  „2011-03-14. 17:11 :: "Évi 3 milliárd alkotmányellenes "kárpótlás" a Mazsihisznek

  Ma Köves Slomó lubavicsi rabbi beszélgetett a nem csak a földrajzi értelemben vett Szent István-parki zsidóság házi adója, a Klubrádió műsorvezetőjével, amikor kibökte, a Mazsihisz évi 2-3 milliárd forintot kap az államtól, amit a ,,rebe" a világon egyedülállónak nevezett. Ugyanis a Mazsihisz a II. világháború után a zsidóktól államosított vagyon után kapja ezt az irdatlan nagy összeget.
  Az mellékes, hogy Slomónak az egész azért fáj, mert az ő szervezete nem kap a kizsarolt zsákmányból. De az már nem, hogy kiderült, a kormány diszkriminálja azon nem zsidó magyarokat, akiknek vagyonát a Rákosi-banda államosította, és csak a zsidóktól államosított vagyon után fizetnek kárpótlást.

  Az alkotmány tételesen tiltja meg, hogy az állampolgárok között diszkrimináljanak.
  Csak remélni tudjuk, hogy a Jobbik jogi szakértői azonnal kikérik a vonatkozó dokumentumokat, azokat megvizsgálják, és ha valóban az történik, amit Köves Slomó mondott el, akkor az ügyet az Alkotmánybíróság elé viszik."”
 • 4. Apátfalvi** 2011. május 11. 09:20
  „Nah, mindjárt jönnek csőstül a mélymagyarok, és az ország legfontosabb, a kisebbségi és a gazdasági gondokat messze meghaladó problémát, a pár ezres lélekszámú magyar zsidóságot fogják nekünk kielemezni, feltehetően a kuruc.info szakértőit is segítségül hívva, az idézetek szintjén. :D”
 • 3. papsajt 2011. május 11. 07:41
  „2011.03.11

  Ma Köves Slomó lubavicsi rabbi beszélgetett a nem csak a földrajzi értelemben vett Szent István-parki zsidóság házi adója, a Klubrádió műsorvezetőjével, amikor kibökte, a Mazsihisz évi 2-3 milliárd forintot kap az államtól, amit a ,,rebe" a világon egyedülállónak nevezett.”
 • 2. papsajt 2011. május 11. 07:39
  „Az egyetlen közösség, melynek javult a helyzete

  Nekik jobb lett - nekünk nemNem félnek már a budapesti zsidók - Köves Slomó és Feldmájer Péter szerint is "alábbhagyott" az antiszemitizmus Magyarországon - írja a Heti Válasz.

  "A választások előtt sokkal rosszabb volt" - nyilatkozza Köves Slomó ortodox rabbi az újságnak, és vele ért egyet Feldmájer Péter, a Mazsihisz vezetője: "amióta Orbán van hatalmon, a hangulat jelentősen javult" - mondja.”
 • 1. papsajt 2011. május 11. 07:36
  „Érdekes srác ez a slambuc.

  http://www.titok.ro/vilag/a-fasisztazo-hazudozo-koves-rabbi-aramot-vezetett-a-keritesebe-neki-szabad.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan Gyurcsány új pártja

A bejegyzés alatt álló Demokrata Párt lehet az a politikai szerveződés, amelyben vezető tisztséget tölthet be Gyurcsány Ferenc volt kormányfő. Tovább olvasom