Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Közel 77 ezer első osztályos lesz ősztől

Közel 20 ezren járnak tovább óvodába, ők egy évvel a 6. életévük betöltése után kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adatai szerint idén 76 ezer 971 gyermek iratkozott be az állami fenntartású intézmények első évfolyamára - közölte Marekné Pintér Aranka, a Klik elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Ismertetése szerint tavaly 84 ezer diák iratkozott be. Marekné Pintér Aranka emlékeztetett: a létszámok tavaly magasabbak voltak a szokásosnál, ekkor lépett ugyanis életbe a tankötelezettségről szóló új szabályozás.

Mint mondta, akkor is több tanuló maradt óvodában a szakértői vizsgálat alapján, és az idén is arról tudnak, hogy közel 20 ezren járnak tovább óvodába, ők egy évvel a hatodik életévük betöltése után kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat.

A szabad iskolaválasztás jogával idén mintegy 16 ezer diák esetében éltek, körzetes tanulóként pedig több mint 60 ezer tanulót írattak be - közölte.

Az előbbiek elhelyezése is megoldott, a beiskolázáshoz kapcsolódva osztályok indításáról is döntöttek a fenntartók. Ahol az épületek befogadóképessége lehetővé tette, osztályok bővítésével, illetve tanteremépítéssel oldották meg, hogy a gyerekek elhelyezése biztosított legyen - közölte.

Az elnök az MTI azon kérdésére, hogy előfordulhat-e bárhol a tavalyihoz hasonló esetleges férőhelyhiány, elmondta: a kormány időben gondoskodott az infrastruktúra bővítéséről, beruházásokról, így a gyermekek elhelyezése megoldott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntött az Ab: valóban az üzemeltető felel a jogsértő kommentekért

Az Alkotmánybíróság elutasította azt az alkotmányjogi panaszt, amelyet a Kúria kommentekkel… Tovább olvasom