Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Közel kétszázan „tájeveztek”

A Pisztráng Kör első tájevező versenyén Dunaszigeten 182-en indultak. Este táncházat és éjszakai evezést tartottak: sokan a táj szépsége miatt megfogadták, visszatérnek a Szigetközbe.
Nemzetközi tájevező versenyt rendezett nemrégiben Dunaszigeten a Pisztráng Kör: Magyarországon még nem volt ilyen megmérettetés, bár vannak egyesületek, baráti körök, akik próbálkoztak a tájevezéssel (például a Bodrog árterében). Szigetközben a Duna hullámterén könnyen kijelölhető egy olyan „pálya”, ahol az egyes pontok akár 3–4 különböző útvonalon is megközelíthetőek. Ettől lett igazán izgalmas a Pisztráng Kör Egyesület újfajta versenye. Természetesen első alkalommal könnyebb útvonalat terveztek a rendezők, egyszerűbben megtalálható pontokkal, s körülbelül 10 kilométeres távval.
Összesen 182-en neveztek, 67 hajóba rendeződve: kajak ifi, kajak felnőtt, kenu vegyes, kenu abszolút, kenu ifi kategóriákban. A 3 percenkénti indításokkal az utolsó hajó nem sokkal délután egy óra után hagyta el a startpontot, mikorra az első tájevezők már beérkeztek a célba. Este táncházat tartottak, majd 21 óra és éjjel fél 1 között éjszakai evezés zárta a programot.
Szilágyi Dániel egyesületi tag elmondta: a résztvevők többsége még soha nem járt ezen a vidéken, de megfogadták, hogy máskor is eljönnek. Jó néhány csapat – miután beért a célba – megkérdezte, mehet-e még egy kört más útvonalon, csak a táj szépségéért. A rendezvény része a Pisztráng Kör Egyesület Aranynéző projektjének, ami uniós és központi társfinanszírozással valósul meg 2006 szeptembere és 2007

augusztusa között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi nyolcadik lett Portugáliában

Talmácsi Gábor a nyolcadik helyen végzett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság… Tovább olvasom