Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Közelebb az olimpiához?

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadták a BOM javaslatát a 2020-as nyári játékok magyarországi megrendezéséről.
Amennyiben a Parlament el is fogadja a tervezetet, az még nem kötelezi arra, hogy 2011-ben - a pályázat leadás határidejéig - benyújtsa kandidálási szándékát a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB).

"A szkeptikusok most elgondolkozhatnak azon, hogy ebből az ügyből mégis lehet valami, mert a mai Magyarországon kevés olyan dolog van, amelyben mind az öt parlamenti párt egyet tud érteni" - utalt az egyhangú döntésre Szalay-Berzeviczy Attila.

A BOM elöljárója szerint szervezetük most már nincs egyedül, a főváros teljes mértékig támogatja őket. A szakember elárulta: következő lépésként a fővárossal karöltve megpróbálják minél hamarabb elfogadtatni a tervezetet az Országgyűléssel, "hogy jogerőre lépő törvényen keresztül felálljon a pályázat előkészítő bizottság, amely intézményes keretek közé tereli a 2011-es pályázatra való felkészülést".

Szalay-Berzeviczy Attila úgy véli, a gazdasági válság nem ijesztheti meg a döntéshozókat, mert aki cselekvőképtelenné válik, az nem fog tudni felzárkózni, viszont aki lehetőséget lát a válságban, az nyertesként tud ebből az ügyből kilépni. "Magyarországnak szüksége van egy hosszútávú ország- és városfejlesztő projektre, amire tökéletesen alkalmas az olimpia" - magyarázta az elnök.

Az elöljáró szerint az lesz a legnagyobb kihívás, hogy meggyőzzük a NOB döntéshozóit, hogy Budapest alkalmas egy olimpia megrendezésére. "A következő években ki kell találnunk, hogy mi az az üzenet, amit Budapest közvetíteni tud a világ számára, és milyen más módokon tudja gazdagítani az olimpizmust" - fogalmazott Szalay-Berzeviczy Attila.

Olvasóink írták

 • 5. KolompárRómeó 2008. december 19. 07:24
  „1. hozzászólás studyfy 2008.12.18. 21:08:

  7 ev valoban nem nagy ido, lasd: 6 ev alatt hova jutott az orszag es a gazdasaga...”
 • 4. csonakos 2008. december 19. 07:14
  „Szóval, ki van a se...nk! - ne olimpiát akarjunk. Olcsóbb állam. Harmada képviselő. Vasútmentes ország, hogy ne az adófizetők pénzét pocsékolják az élősködők. Most a sztrájk bebizonyítja van élet vasút nélkül is. Sportoltam én magam is. Tudom munkahelyeket teremtene a készület. Azonban, NINCS rá pénzünk! Illene lenne megérteni!”
 • 3. fazer 2008. december 18. 23:05
  „A sc-fi világából csöppenjünk vissza a valóságba:
  Sokkal fontosabb és minden magyar adófizetőt érintő kérdés a Seres Mária-féle népszavazási kezdeményezés, ami az országgyűlési képviselők költségtérítésének rendbetételével kapcsolatos. Sajnos Csongrád megye eléggé le van maradva: az eddig célba érkezett 62571 aláírásból mindössze 146 db jött a megyéből. Ez gáz :(((
  Légyszi, aki egyetért a kezdeményezés céljával, keresse fel a honlapot (www.seresmaria.hu), töltse le az ívet és töltsön, töltessen!


  Kösz: Tiborc, a panaszos”
 • 2. tüsök 2008. december 18. 22:00
  „Ennek annyi esélye van mint nekem az űrutazás.Egy sokkal kisebb rendezvényt sem kaptunk meg /futball európa bajnokság/Mért kell az embereket hülyíteni.Se helyünk se pénzünk nincs és nem is lesz.”
 • 1. studyfy 2008. december 18. 21:08
  „Nem értem. 7 év nem olyan nagy idő, hogy 2016-ra - mikor el kell kezdeni az építkezést - a magyar gazdaság olyan szintre emelkedjen, hogy ekkora kiadást be tudjon vállalni. Ennek csak egy magyarázata lehet. A budapesti közgyűlés Budapest javára le akarja nyúlni az ország pénzét, így a vidék fejlesztése még hátrább szorul. Pl. a 4-es metró építése milyen nehézkesen halad, az olimpiához pedig kelll az 5-ös is, a teljes városi közlekedés újra építése, szállodák sokasága, infrastruktúra és akkor még sport létesítményekről nem beszéltem. Maradjunk a realitás talaján, és tegyük rendbe az ország gazdaságát, az is hatalmas feladat ennek a két őrült, semmiben meg egyezni nem tudó pártnak.
  Mondom ezt annak ellenére, hogy nagy sportbarátként éltem eddig életemet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radikális állatvédők orrot törnek egy kiskutyáért

Az illegalitásban működő aktivisták lefilmezik, hogyan verik meg az állatkínzókat. Három, az utóbbi… Tovább olvasom